Το «42497» είναι το νέο θεατρικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη το οποίο θα ανέβει στο Θέατρο Ήβη, τη θεατρική του στέγη τα τελευταία τρία χρόνια. Ο Γιώργος Καπουτζίδης ανανέωσε την συνεργασία του με τις Θεατρικές Σκηνές, για το ανέβασμα του ολοκαίνουργιου έργου του στο οποίο έχει αναλάβει και την σκηνοθεσία.

Στο νέο θεατρικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη πρωταγωνιστούν η Κατιάνα Μπαλανίκα και ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος.

Οι θεατές, στο 42497 θα «μεταφερθούν» σε ένα δυστοπικό μέλλον όπου οι άνθρωποι ζουν κάτω από την επιφάνεια της γης, προσπαθώντας να επιβιώσουν από τις παρενέργειες των επιπόλαιων επιλογών που έκαναν επί δεκαετίες ολόκληρες. Οι ανθρώπινες σχέσεις αναπτύσσονται, καταβαραθρώνονται και επαναπροσδιορίζονται, μέσα από την γνωστή ενσυναίσθηση και την ευαισθησία του Γιώργου Καπουτζίδη.

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, ο Μιχάλης Συριόπουλος, η Γιούλη Τσαγκαράκη, η Ανθή Σαββάκη, ο Μανώλης Κλωνάρης, ο Αποστόλης Ψαρρός, η Ειρήνη Βαλατσού και η αγαπημένη Κατιάνα Μπαλανίκα που ανανεώνει και για φέτος την συνεργασία της με τον Γιώργο Καπουτζίδη, συναντιούνται επί σκηνής σε ένα πρωτότυπο έργο, που υπενθυμίζει πόσο κοντά βρισκόμαστε στο «σκοτάδι της αβύσσου» και πόση δύναμη χρειάζεται για να «βγούμε και πάλι στην επιφάνεια».

Σε μια κοινωνία απομόνωσης, που δεν διαφέρει πολύ από την σημερινή, οι ήρωες του έργου προσπαθούν να διαχειριστούν και να υπερνικήσουν την συναισθηματική αποξένωση και την αδυναμία αποδοχής και αλληλεγγύης… αυτά δηλαδή που τους οδήγησαν ήδη στον όλεθρο.

Η πρεμιέρα του νέου θεατρικού έργου του Γιώργου Καπουτζίδη έχει προγραμματιστεί για την 21η Οκτωβρίου.

Πηγή: newsbeast.gr