Το ανδρικό φωνητικό σύνολο ΜεīZoΝ Εnsemble, γνωστό για την αφοσίωσή του στο a cappella χορωδιακό τραγούδι και για τις επιτυχημένες εμφανίσεις του σε όλη την Ελλάδα, ετοίμασε για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια νέα συναυλία με χορωδιακά έργα από την εποχή της Αναγέννησης μέχρι τις μέρες μας, γραμμένα εξαρχής ή διασκευασμένα ειδικά για ανδρικές φωνές, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Οι λυρικοί ερμηνευτές του, πάντοτε υπό τη μουσική διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου, θα τραγουδήσουν πολυφωνικές δημιουργίες που υπογράφουν οι συνθέτες: Adrian Willaert, Giuseppe Ottavio Pitoni, Anton Bruckner, Sergei Rachmaninoff, Arvo Pärt, Richard Klein, Urmas Sisask, Manolo Da Rold, Jaanus Nurmoja, György Orbán, Zoltán Kodály, Rolf Lukowsky και Harald Genzmer. Το ευφάνταστο πρόγραμμα του ΜεīZoΝ Εnsemble συμπληρώνεται από το ιρλανδικό παραδοσιακό τραγούδι «Drunken Sailor». 

Στο πλαίσιο της συστηματικής ενασχόλησής του με το ελληνικό ρεπερτόριο και της προβολής του στο ευρύ κοινό, το Σύνολο έχει επίσης επιλέξει για τη συναυλία του στο Μέγαρο χορωδιακές συνθέσεις εμπνευσμένες από τη λαϊκή μας παράδοση. Συγκεκριμένα, θα ακουστούν τρία από τα «Οκτώ μικρασιατικά τραγούδια» του Γιάννη Κωνσταντινίδη σε μεταγραφή για ανδρικές φωνές από τον τενόρο Σταμάτη Μπερή: «Ώρα καλή στην πρύμνη σου» (Πόντου), «Μια Σμυρνιά στο παραθύρι» (Αιγαίου) και «Σε καινούργια βάρκα μπήκα» (Βιθυνίας). Θα παρουσιάσει επίσης ένα «Κυπριακό νανούρισμα» σε επεξεργασία του μαέστρου και συνθέτη Άλκη Μπαλτά

Προσκεκλημένη του ΜεīZoΝ Εnsemble, η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα που θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Ständchen» του Franz Schubert στην αρχή του δεύτερου μέρους της συναυλίας. 

Το ανδρικό φωνητικό σύνολο ΜΕΙΖΟΝ ΕΝSEMBLE δημιουργήθηκε το 2018 από μια μικρή ομάδα φίλων με κοινό ενδιαφέρον για το a cappella χορωδιακό τραγούδι. Συστήθηκε επισήμως για πρώτη φορά στους φίλους της χορωδιακής μουσικής σε συναυλία του κύκλου «Λατρευτική Μουσική» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ δύο χρόνια αργότερα έκανε ιδιαίτερη αίσθηση με την online παρουσίαση μιας σπάνιας μελοποιημένης εκδοχής του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν» από τον Νικόλαο Μάντζαρο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Ιούνιος 2018), στο Μέγαρο, στις εκδηλώσεις «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» στο θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης, στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά και στο Ιερό του Ποσειδώνα στο Σούνιο (Αύγουστος 2020), στο διαδικτυακό πρωτοχρονιάτικο γκαλά της ΕΛΣ (Δεκέμβριος 2020). Πέρυσι, τα μέλη του MEIZON ENSEMBLE παρουσίασαν τον «Ύμνον εις την Ελευθερίαν» στο Ναύπλιο, στη Ζάκυνθο, στην ιστορική τοποθεσία Λόφος του Στράνη, όπου και γράφτηκε το ποίημα από τον Διονύσιο Σολωμό, και στην Κεφαλονιά.  

Στόχοι του φωνητικού συνόλου ΜΕΙΖΟΝ είναι η συναυλιακή παρουσίαση και η ηχογράφηση χορωδιακών έργων a cappella από το παγκόσμιο ρεπερτόριο του είδους αλλά και η ανάδειξη ελληνικών χορωδιακών συνθέσεων.

Στο Σύνολο συμμετέχουν οι: Γιάννης Καλύβας, Κωνσταντίνος Ζαμπούνης, Μιχάλης Πλατανιάς, Νίκος Μαραζιώτης, Παναγιώτης Πρίφτης, Νίκος Κατσιγιάννης, Πάνος Παντούλιας, Σταύρος Ζουλιάτης, Γιώργος Νάκης, Μάνος Μπουρίκας, Δημήτρης Πλατανιάς, Διονύσης Σούρμπης, Ιωάννης Κοντέλλης, Ανατάσιος Λαζάρου, Χρήστος Λάζος, Θεόδωρος Αϊβαλιώτης, Αλέξανδρος Λούτας, Βασίλης Δημακόπουλος, Σπύρος Σώκος, Κωνσταντίνος Καραγεωργίου και Χρήστος Χριστοδούλου. 

Τιμές εισιτηρίων

8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) • 12 € • 18 € 

Πηγή: newsbeast.gr