Οι εφορίες στη Πάτρα πρόκειται να κλείσουν την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, λόγω ενοποίησης, ενώ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει τους φορολογούμενους για την προθεσμία που έχουν, ώστε να τακτοποιήσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ:

Από τις 9 Μαΐου ενοποιείται η ΔΟΥ Γ’ Πατρών, Α’- Β’ τάξης, με τη ΔΟΥ Α’ Πατρών, Α’ τάξης, με την πρώτη να μεταφέρεται στη δεύτερη, η οποία παραμένει και μετονομάζεται σε ΔΟΥ Πατρών. Αυτό σημαίνει ότι στις 4, 5, 6 και 9/5 οι εν λόγω ΔΟΥ θα είναι κλειστές για το κοινό και από την Τρίτη 10/5 οι συναλλαγές των φορολογουμένων που υπάγονται στις ΔΟΥ αυτές θα πραγματοποιούνται στη ΔΟΥ Πατρών, που βρίσκεται στην οδό Ν.Ε.Ο. Πατρών- Αθηνών 15, στην Πάτρα.

  • Για όλους τους φορολογούμενους: Την Τετάρτη 4/5, μεταξύ 10:00-17:00, δεν θα είναι διαθέσιμη η υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ και ανακεφαλαιωτικών πινάκων VIES.
  • Για τους φορολογούμενους των προαναφερόμενων ΔΟΥ: Από την Τρίτη 3/5 ώρα 23:00 έως τη Δευτέρα 9/5 ώρα 12:00, δεν θα είναι δυνατή η οριστικοποίηση των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικών ετών 2015- 2020, Εισφοράς Συναλλάγματος ν.4111/2013 φορολογικού έτους 2020, καθώς και η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης δηλώσεων Ε9 ετών 2014- 2020.

Από την Τετάρτη 4/5 ώρα 10:00 π.μ. έως τη Δευτέρα 9/5 ώρα 12:00, δεν θα είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή «Οφειλές, πληρωμές & επιστροφές» του myAADE, οι παρακάτω λειτουργίες:

  • Η πληρωμή των οφειλών αυτών των ΔΟΥ με τη χρήση καρτών πληρωμών ή με IRIS.
  • Η υποβολή αίτησης για ρύθμιση οφειλών αυτών των ΔΟΥ.

Από την Τετάρτη 4/5 ώρα 10:00 π.μ. έως τη Δευτέρα 9/5 ώρα 12:00, δεν θα είναι δυνατές οι μεταβολές Μητρώου μέσω του myAADE που αφορούν στις ανωτέρω ΔΟΥ.

Από την Τετάρτη 4/5 έως και τη Δευτέρα 9/5, θα είναι απενεργοποιημένη η δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της εφαρμογής «Τα Ραντεβού μου», ενώ τυχόν ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί σε αυτό το διάστημα θα ακυρωθούν για τις ανωτέρω ΔΟΥ.

Από την Τετάρτη 4/5 θα είναι απενεργοποιημένη η δυνατότητα εισαγωγής αιτημάτων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της εφαρμογής «Τα Αιτήματά μου» για την ΔΟΥ Γ’ Πατρών.

Για τους φορολογούμενους που υπάγονται στις ανωτέρω ΔΟΥ:

  • Παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής περιοδικών, εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ, ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών αποκτήσεων και παραδόσεων και δηλώσεων INTRASTAT, εφόσον ο ΑΦΜ τους τελειώνει σε ψηφίο, του οποίου η λήξη συμπίπτει με την ημέρα που οι συγκεκριμένες ΔΟΥ παρέμειναν κλειστές, έως την εργάσιμη ημέρα της επαναλειτουργίας της ΔΟΥ για το κοινό.
  • Παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής όλων των άλλων δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών και τελών που λήγουν κατά την ημέρα που οι αρμόδιες για την υποβολή ΔΟΥ παρέμειναν κλειστές, έως την εργάσιμη ημέρα της επαναλειτουργίας τους.
  • Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής των βεβαιωμένων χρεών στις εν λόγω ΔΟΥ, κατά την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που αυτά γίνονται (κατά ΚΕΔΕ) ληξιπρόθεσμα έως την πρώτη εργάσιμη ημέρα της επαναλειτουργίας τους.

Πηγή: newsbeast.gr