Μηνύματα σε περίπου 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα αρχίσει να στέλνει από  την Δευτέρα η ΑΑΔΕ με το οποίο θα τους καλεί να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις στις δηλώσεις Covid προκειμένου να κερδίσουν την έκπτωση φόρου.  Από την επεξεργασία των Δηλώσεων Covid και Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας μηνών Μαρτίου –Αυγούστου 2020, η ΑΑΔΕ διαπίστωσε  πλήθος περιπτώσεων με λάθη ή παραλείψεις, καθώς και περιπτώσεις για τις οποίες απαιτούνται διευκρινίσεις από τους ενδιαφερόμενους.

Οι φορολογούμενοι αυτοί -περίπου 200.000 –θα λάβουν οδηγίες στο λογαριασμό τους, στο myTAXISnet, ώστε  να αποκαταστήσουν τα όποια λάθη ή παραλείψεις και να επωφεληθούν της έκπτωσης φόρου.

Οι περιπτώσεις λαθών και παραλείψεων αφορούν κυρίως στα εξής:

  • Υποβολή Δήλωσης Covid, χωρίς να είναι σε ισχύ συμφωνία μίσθωσης, με βάση τις υποβληθείσες δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων
  • Ασυμφωνία μηνιαίου μισθώματος και αρχικού ποσού δήλωσης Covid
  • Μη συμπλήρωση στη Δήλωση Covid του είδους της μίσθωσης (π.χ. επαγγελματική)

Επίσης, θα ζητηθούν  διευκρινίσεις  σε  περιπτώσεις  ασυμφωνιών  που  έχουν  εντοπιστεί σε δηλώσεις Covid που έχουν υποβληθεί από περισσότερους από έναν συνιδιοκτήτες. Η αποστολή των μηνυμάτων προς τους παραπάνω φορολογούμενους αρχίζει τη Δευτέρα, 26/10/2020. Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί εκπτώσεις από δηλώσεις Covid, συνολικού ύψους σχεδόν 34.000.000€, σε περίπου 200.000 φορολογουμένους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Πηγή: newsbeast.gr