Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε αρκετές προσωπικότητες από όλους τους χώρους και τώρα ήταν η σειρά ενός θρύλου του αθλητισμού και συγκεκριμένα του μπάσκετ, αρχικά της Σοβιετικής Ένωσης και στη συνέχεια της Λιθουανίας. Ο λόγος για τον μεγάλο Άρβιντας Σαμπόνις, ο οποίος ξέσπασε κατά της Ρωσίας για όσα γίνονται, λέγοντας πως κανείς δεν πρόκειται να τους πιστέψει ποτέ ξανά.

Ο Σαμπόνις, ο οποίος έκανε τεράστια καριέρα τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο και -επίσης- τόσο στην Ευρώπη όσο και στο ΝΒΑ, μίλησε στην ιστοσελίδα «15min» και ήταν έξαλλος κατά των Ρώσων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Ποτέ ξανά στις ζωές μας δεν πρόκειται να πιστέψουμε αυτούς τους ψεύτες. Μία χώρα ειρήνης! Υπάρχει ειρήνη εδώ; Με το να βομβαρδίζουν παιδιά και ελεύθερους ανθρώπους; Είμαι άφωνος. Δεν έχω καμία επιθυμία να επικοινωνήσω μαζί τους. Οι στατιστικές δείχνουν ότι το 70% των Ρώσων υποστηρίζει τον πόλεμο. Φυσικά ελπίζω αυτός ο αριθμός να είναι μικρότερος», είπε αρχικά ο Λιθουανός γίγαντας, ο οποίος σχολίασε την απόφαση της Euroleague να αφήσει εκτός δράσης τις ρωσικές ομάδες.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έπρεπε να μη λαμβάνονται υπόψη. Και είναι δύσκολο να πούμε πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν. Δεν είναι ξεκάθαρο με τον πόλεμο να μαίνεται», ήταν το σχόλιό του, για να κλείσει με μια αναφορά στο μέλλον: «Δεν έχω ιδέα πως θα μπορέσουν οι άλλες ομάδες να παίξουν μαζί τους στο μέλλον. Είναι δύσκολο να φανταστώ τέτοιο σενάριο. Τώρα οι Σλάβοι σκοτώνουν Σλάβους. Δύο Σλάβοι κάνουν επίθεση σε έναν άλλον Σλάβο. Αδελφός σκοτώνει αδελφό».

Πηγή: newsbeast.gr