Νέες τιμές ισχύουν από το πρωί στα προϊόντα στο καλάθι του νοικοκυριού, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και επισήμανε ότι μέσα στην ημέρα θα υπάρξει ανακοίνωση για τις αυξομειώσεις στις τιμές σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (δείτε εδώ τη λίστα) Τα νέα είναι ευχάριστα, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των αλυσίδων σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσει και ήδη λειτουργεί.

Συμπλήρωσε ότι ήδη έχουμε σοβαρές μειώσεις σε πάρα πολλά προϊόντα και πιο συγκεκριμένα σε περισσότερα από 350 προϊόντα από τα 850 έχουν μείωση τιμής. Μάλιστα, είπε ότι η μεγαλύτερη μείωση στις τιμές σημειώνεται στην αλυσίδα Μασούτης, όπου εκεί καταγράφεται το καλάθι με τις μικρότερες τιμές. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι αύριο θα επισκεφθεί το σούπερ μάρκετ και εξήγησε ότι τον ενδιαφέρει να διαφημιστεί η αλυσίδα που ρίχνει τις τιμές από εβδομάδα σε εβδομάδα για να αποτελέσει παράδειγμα για τις άλλες αλυσίδες.

Σε εμφανές σημείο η σήμανση

Αναλυτικά είπε ότι την περασμένη εβδομάδα το γάλα είχε 1,12 ευρώ σε δύο αλυσίδες και αυτή την εβδομάδα σε τέσσερις, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα σούπερ μάρκετ καταφέρνουν και κάνουν σοβαρές προσφορές. Πρόσθεσε ότι αυτή την εβδομάδα αλυσίδα σούπερ μάρκετ έχει βγάλει επώνυμο γάλα με 1,20 ευρώ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ακόμη ότι αύριο στις 14:00 θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της βιομηχανίας τροφίμων: «Θα έχουμε μια συζήτηση, δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, θέλω μια ανθρώπινη συνεννόηση, η συνεννόηση μπορεί να βοηθήσει και θα οδηγήσει τη βιομηχανία να μπει πιο γερά στα καλάθι, δεν έχω αμφιβολία» είπε.

Για τα παράπονα για την σήμανση στα προϊόντα του καλαθιού είπε ότι θα εκδοθεί υπουργική απόφαση, που θα καταστήσει υποχρεωτικό το να είναι πιο εμφανής. «Τα σούπερ μάρκετ πρέπει να βάλουν πλάτη» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

*εξωτερική φωτογραφία αρχείου

Πηγή: newsbeast.gr