Απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου στα καύσιμα ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. «Δυνατότητα για να μειώνουμε όλα τα έσοδα του κράτους δεν έχουμε. Δεν θα στείλουμε την οικονομία στα βράχια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ και σημείωσε πως όταν μια κυβέρνηση παίζει με την οικονομία, ο λαός το πληρώνει ακριβά.

«Ό,τι μέτρο θα λάβουμε θα είναι νοικοκυρεμένο και εντός προϋπολογισμού (…) Δεν παίζουμε με την οικονομία, το ζήσαμε στο παρελθόν, δεν θα το ξαναζήσουμε» τόνισε.

«Δεν είναι δυνατόν να αποφύγουμε τελείως τον πληθωρισμό στην Ελλάδα (…) Πρέπει οπωσδήποτε η κυβέρνηση τους διαθέσιμους πόρους που έχει να τους διαθέσει με έναν κοινωνικά δίκαιο τρόπο» εξήγησε ακόμα ο κ. Γεωργιάδης.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, ο υπουργός ανέφερε ότι «ακολουθεί μια σταθερά πτωτική πορεία και η ζωή μας επανέρχεται σιγά – σιγά σε μια ολοένα και μεγαλύτερη κανονικότητα». «Οι νεκροί πλέον είναι στο 100% μόνο ανεμβολίαστοι άνω των 60. Είναι άνθρωποι τους οποίους δυστυχώς δεν καταφέραμε να τους πείσουμε να μην φέρουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Δεν μπορώ την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για τους νεκρούς και σε όσα μέτρα πήραμε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 έχει πει “όχι”» προσέθεσε.

«Η οπαδική βία είναι ένα πρόβλημα που “είχαμε κρύψει κάτω από το χαλί” ως κοινωνία»

 Για «ένα σοκαριστικό γεγονός για το οποίο δεν μπορεί παρά να υπάρξει η απόλυτη αντίδραση της πολιτείας» έκανε λόγο ο υπουργός αναφορικά με την άγρια δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

«Γι’ αυτό γίνεται σήμερα η σύσκεψη με τον κ. πρωθυπουργό. Η οπαδική βία είναι ένα πρόβλημα που “είχαμε κρύψει κάτω από το χαλί” ως κοινωνία και η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να το τελειώσει. Και θα το τελειώσει» υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πηγή: newsbeast.gr