«Αυτό που ξεκίνησε σαν μια παρωδία εξελίσσεται σε κάτι πολύ σοβαρό και είμαι βέβαιος ότι το κράτος θα κάνει αυτό που πρέπει», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στους αρνητές που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και «απήγαγαν» τον γυμνασιάρχη στην Πιερία.

«Άλλο πράγμα είναι να βλέπεις κάποιους να έχουν πάρει αυτοκίνητα και να έχουν βάλει αυτοκόλλητα και να φτιάχνουν στολές – γελοίο προφανώς αλλά όχι ποινικό αδίκημα – και άλλο είναι να έχουν όπλα και να προχωρούν σε απαγωγές. Αυτό τους αναβιβάζει σε επίπεδο σχεδόν τρομοκρατικής οργάνωσης, για να καταλάβουμε το μέγεθος της κατηγορίας. Αν έχεις όπλα και έχεις κάνει ομάδα είσαι τρομοκρατική οργάνωση», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός διεμήνυσε πως όποιος τολμήσει να παραβιάσει τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα υποστεί και τις συνέπειες των πράξεών του. «(…) και στην προκειμένη περίπτωση μπορεί οι άνθρωποι αυτοί να μην το έχουν καταλάβει, γιατί το μυαλό τους προφανώς είναι λίγο θολό. Πάνε με βαριές κατηγορίες. Δεν πάνε για να πάρουν ένα πρόστιμο, πάνε για να μπουν φυλακή», σημείωσε.

Για την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Σχετικά με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ εκτίμησε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. «Εγώ προσωπικά αν ήμουν ο κ. Τσίπρας θα ανησυχούσα αρκετά», σχολίασε.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε τη δυναμική που φαίνεται να έχει στην Κρήτη ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ένα νησί στο οποίο η ΝΔ ούτως ή άλλως δεν έχει μεγάλη δύναμη, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ «σε μεγάλο βαθμό βάσισε την πολιτική του κυριαρχία από το 2021 έως σήμερα στην Κρήτη».

Χαρακτήρισε «κωμωδία» τα περί αποστολής ψηφοφόρων από τη ΝΔ στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ προσθέτοντας ότι προσωπικά πιστεύει πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ψηφοφόρους.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κυβερνητικών συνεργασιών ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η ΝΔ θα κατέβει στις εκλογές του 2023 με ατζέντα αυτοδυναμίας. «Δεν θα έχουμε κυβέρνηση την πρώτη Κυριακή, θα έχουμε τη δεύτερη φορά. Δεν χάλασε ο κόσμος», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsbeast.gr