Με ανάρτησή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στο κείμενο της δημοσιογράφου, Βασιλικής Σιούτη, η οποία ανέλυσε το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο υπουργός Ανάπτυξης, αναφέρει στην ανάρτησή του πως δεν γνωρίζει προσωπικά την δημοσιογράφο, ωστόσο δέχεται την κριτική που ασκεί και την σοβαρότητα με την οποία πραγματοποιεί το επάγγελμά της.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης έγραψε στα social media:

«Η Βασιλική Σιούτη μου είναι εντελώς άγνωστη και έχουμε προφανώς διαφορετική ιδεολογία, αλλά τη σέβομαι. Η κριτική της και σε μένα προσωπικά, όταν γίνεται, έχει σοβαρότητα και παρρησία.

Διάβασα ένα κείμενο της και πραγματικά το βρήκα εξαιρετικό και με μεγάλες αλήθειες. Είδα και τον κ. Φαναρά χθες στο Mega για το bullying στους Δημοσκόπους, πράγματα που ίδια είπαν την βραδιά των Εκλογών και ο κ. Μαύρος της MRB και ο κ. Γεράκης της Marc, παλιά το είχε πει και ο κ. Ζούπης της Opinion κλπ το ίδιο bullying δέχθηκα επί χρόνια εγώ, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ο Άρης Πορτοσάλτε (έως και υβριστικά πανό) αλλά πάνω από όλα ένα τέτοιο σύνθημα το: «Μητσοτάκη γ….» κυριαρχούσε σε όλο το διαδίκτυο από τα τρολ του Σύριζα και το προέβαλαν σαν μία δήθεν εξυπνάδα και στο Φεστιβάλ της Νεολαίας τους μάλιστα… το μεγαλύτερο πιστεύω κέρδος από το αποτέλεσμα των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου είναι ότι αυτή η περίοδος της χυδαιότητας στην πολιτική τελείωσε και ελπίζω οριστικά.

Εάν και τώρα ο χώρος που εκπροσωπεί ο Σύριζα δεν συνειδητοποιήσει ότι με όλα αυτά απλά αυτό τοποθετείται στο πολιτικό περιθώριο, τότε απλά θα διαλυθούν και θα επιστρέψουν στο 3%. Αναλαμβάνω και εγω το προσωπικό μου μερίδιο ευθύνης για όσες φορές από δίκαιη αγανάκτηση ή για να σπάσω αυτή τους την τακτική ξέφυγα από τα όρια στα οποία πρέπει να κινούμαστε στο πλαίσιο μίας πολιτικής αντιπαράθεσης. Ας δώσουμε την ευκαιρία σε μία πολιτική κανονικότητα να αναδείξει τις πολιτικές μας διαφορές, αλλά με σεβασμό στην άποψη και στις προθέσεις του συνομιλητού μας. Η Ελλάδα μας έχει την ευκαιρία να έχει ένα πολύ καλύτερο μέλλον και δεν πρέπει να αφήσουμε αυτή την συγκλονιστική ευκαιρία να πάει χαμένη.

Υγ. Ευχαριστώ όλες και όλους όσους με υποστήριξαν και με ψήφισαν στις Εκλογές εκλέγοντας με πάλι δεύτερο στην Βόρεια Αθήνα με δεκάδες χιλιάδες ψήφους και μία συγκλονιστική αγάπη που εισέπραξα από τον κόσμο σε μία υπέροχη προεκλογική περίοδο».

Η ανάλυση-τοποθέτηση της κυρίας Σιούτη:

«Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το τρίτο μνημόνιο δεν μας επέτρεπαν να το λέμε μνημόνιο γιατί ισχυρίζονταν ότι δεν ήταν. Παρομοίως δεν μας επέτρεπαν να λέμε την τρόικα τρόικα, γιατί υπότίθεται ότι την έδιωξαν και εκείνοι που έρχονταν τώρα ήταν οι θεσμοί. Αν ήσουν δημοσιογράφος και μιλούσες για μνημόνιο και τρόικα σε κατηγορούσαν ταυτόχρονα για λαφαζανικό και συστημικό, σου έστελναν τα τρολ, σε απειλούσαν κλπ.

Οταν ο Τσίπρας έκανε διακοπές σε βίλα του εφοπλιστή Μαρτίνου, αν το έγραφες ήσουν προδότης ή συκοφάντης, καθώς το διέψευδαν μέχρι που το είπε δημόσια ο Μαρτίνος και μετά το παραδέχθηκε και ο Τσίπρας. Αν το έλεγες πριν όμως, δεχόσουν διαδικτυακό λιντσάρισμα από τους οργανωμένους στρατούς του κόμματος. Αμέτρητα τα παραδείγματα για το πόσες αλήθειες μας απαγόρευαν όσο κυβερνούσαν.

Και τώρα, επί τέσσερα χρόνια, αντί να κάνουν πολιτική κριτική στην κυβέρνηση, έβριζαν και μιλούσαν για χούντα και σχεδόν κανείς δεν τολμούσε να φέρει αντίρρηση, να πει ότι δεν είναι χούντα, για να μην χαρακτηριστεί νεοδημοκράτης.

Στην αρχή έβριζαν τους δημοσιογράφους συλλήβδην, μετά τους δημοσκόπους και τώρα βρίζουν τον λαό. Η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ έχει αφήσει τη σφραγίδα της και μετά το συγχρωτισμό και την ενσωμάτωσή πολλών από αυτούς στον ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν δεν τους ξεχωρίζεις ορισμένους.

Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα αριστερό συλλογικό κόμμα. Είναι ένα αρχηγικο λαικίστικο κόμμα που διαμόρφωσε η κρίση, χωρίς πολιτική ιδεολογία πια και αρχές (για αυτό χωράνε όλοι). Ενα κόμμα που σε καλεί σε μέτωπο με τη δεξιά, ενώ κυβερνούσε από επιλογή με τον Καμμένο και τον Παπαγγελόπουλο και σήμερα σηματοδοτεί την ανανέωση του με τον Ευάγγελο Αντώναρο. Deeply Orwellian».

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το τρίτο μνημόνιο δεν μας επέτρεπαν να το λέμε μνημόνιο γιατί ισχυρίζονταν ότι δεν ήταν. Παρομοίως…

Posted by Vasiliki Siouti on Monday, May 22, 2023

Πηγή: newsbeast.gr