Κόντρα ξέσπασε σήμερα στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου καθώς το μέλος της κυβέρνησης ζήτησε η συζήτηση να μην γίνεται με όρους λαϊκισμού, ενώ κάλεσε γενικότερα τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην κουνούν το δάχτυλο σε ζητήματα ηθικής.

Το μέλος της κυβέρνησης τόνισε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως εάν επιθυμούν τον βούρκο και την τοξικότητα, τότε θα πρέπει να απαντήσουν και για τη βίλα Ραγκούση στην Πάρο, την εξοχική κατοικία του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο και τις επενδύσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. «Μην μας κουνάτε το δάχτυλο σε θέματα ηθικής. Ο τομεάρχης διαφάνειας του κόμματός σας, ο κ. Ραγκούσης, έχτισε βίλα στην Πάρο παίρνοντας δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας με «κούρεμα» 40%, το οποίο προοριζόταν για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Επίσης ο βουλευτής σας Χάρης Μαμουλάκης εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο το 2018, όταν στην κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να χτίσει παραθεριστικές κατοικίες» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος μάλιστα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, είπε χαρακτηριστικά: «Ξέρετε κάποιον άλλο να έχει νοικιάσει σπίτι στο Σούνιο με ιδιωτική παραλία με ενοίκιο 500 ευρώ; Πείτε μου έναν. Εγώ έψαξα και είδα ότι τα σπίτια στο Σούνιο νοικιάζονται με 3.500 ευρώ Πείτε μου λοιπόν γιατί το δώσανε στον κ. Τσίπρα με 500 ευρώ; Κάτι βρωμάει».

Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή Σωκράτη Φάμελλου ο οποίος είπε: «Δεν θα μιλάτε για τον κ. Τσίπρα. Αδιευκρίνιστες καταθέσεις του κ. Τσίπρα δεν υπάρχουν». Ο υπουργός του απάντησε: «Αφήστε τα αυτά ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για τον κ. Τσίπρα. Είναι μικρή η χώρα μας», για να του ανταπαντήσει ο κ. Φάμελλος πως «είστε πολύ μικρός να μιλάτε για τον κ. Τσίπρα» επιχειρώντας να κλείσει τη συζήτηση.

Λαμβάνοντας εκ νέου τον λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης είπε: «Σας προτείνω για μια ακόμα φορά, η αντιπαράθεσή μας να γίνει με πολιτικούς όρους και να κρίνει ο λαός με καθαρό μυαλό ποιο πολιτικό σχέδιο προτιμά για την χώρα. Σας παρακαλώ για τελευταία φορά. Μην με ξαναρωτήσετε για τον Παπαθανάση όταν έχετε πάρει όλες τις απαντήσεις. Μην επιμένετε στην λάσπη και τοξικότητα γιατί θα παίρνετε απαντήσεις».

Αναφερόμενος μάλιστα εκτενέστερα στην οικία Ραγκούση, επεσήμανε ότι «αυτή η βίλα που βλέπετε χτίστηκε με δάνειο του ΟΕΚ και κούρεμα 40% το οποίο δινόταν για ευπαθείς ομάδες, νοικιάζεται την εβδομάδα με 14.000 ευρώ και 56.000 ευρώ το μήνα. Το τρίμηνο 180.000 ευρώ. Δεν έχει μια μέρα κενή. Είναι όλες νοικιασμένες. Με τι την έχτισε; Με δάνειο της εργατικής κατοικίας 40% κούρεμα. Και βγαίνει ο κ. Ραγκούσης και μας λέει ότι βγάζει τα παιδιά του από το σπίτι για να μπουν ξένοι. Και την ίδια ώρα εσείς μας κουνάτε το δάχτυλο για τον Παπαθανάση που τόλμησε να μεταβιβάσει το 50% της κατοικίας του στα παιδιά του. Σας ενοχλεί η καταδίκη του Παπαθανάση για την οποία πλήρωσε και με το παραπάνω για να φύγει το «δολίως», αλλά δεν σας ενοχλεί το 13-0 του Παππά (σ.σ. το αποτέλεσμα της απόφασης των δικαστών για την υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες). Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ έχει χρησιμοποιήσει χαμηλότοκο επιδοτούμενο δάνειο για τους κοινωνικά αναξιοπαθούντες για να χτίσει την ωραία βιλάρα – να τη χαίρεται. Μην κουνάτε όμως το δάχτυλο. Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο αυτό που έκανε ο κ. Ραγκούσης, αλλά σίγουρα δεν είναι πολιτικά ηθικό».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι εταιρεία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη έχει επιδοτηθεί με ποσό ύψους 400.000 ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο για την κατασκευή τουριστικών κατοικιών στην Ικαρία. Ακούγοντας τον κ. Μαμουλάκη να αναφέρεται στην υπόθεση Μαραβέγια ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κουνά το δάχτυλο όταν έχει κάνει ακριβώς το ίδιο. «Το επενδυτικό σχέδιο του κ. Μαμουλάκη εντάχθηκε στον αναπτυξιακό το 2018. Τότε ο ίδιος ήταν ανώτερο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση. Σήμερα ο κ. Μαμουλάκης καταγγέλλει τον κ. Μαραβέγια που εντάχθηκε στον αναπτυξιακό αλλά δεν εκταμίευσε τα χρήματα. Ο κ. Μαμουλάκης καταγγέλλει και την ίδια ώρα εκταμιεύει ο ίδιος χρήματα από τον αναπτυξιακό» είπε χαρακτηριστικά. Απαντώντας ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως η αίτηση της οικογενειακής επιχείρησης είχε γίνει την περίοδο που δεν ήταν βουλευτής, πως το ποσό με το οποίο επιδοτήθηκε είναι χαμηλότερο (200.000 ευρώ) και πως δεν χρησιμοποίησε τραπεζικό δανεισμό. «Εγώ δεν είπα ότι τα πήρατε παράνομα. Σωστά και νόμιμα τα πήρατε κ. Μαμουλάκη. Απλώς δεν θα κουνάς το δάχτυλο σε εκείνους που έκαναν το ίδιο με εσένα» ανταπάντησε ο υπουργός.

Πηγή: newsbeast.gr