«Ψέματα» χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τα όσα λέγονται, αναφορικά με το ότι η τιμή της λαγάνας θα φτάσει τα 4,5€. Ο ίδιος, με μια νέα δημοσίευση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τουίτερ, τόνισε πως:

«Πριν από λίγο στη Λάρισα συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Ομορπονδίας των Αρτοποιών, δήλωσε επισήμως ότι όλα όσα λέγονται για αύξηση της παραδοσιακής λαγάνας στα 4,5€ είναι ψέματα και ότι η λαγάνα θα κυμαίνεται από 2,80€-3,30€. Οτιδήποτε παραπάνω δε δικαιολογείται. 2,80-3,30€».

Η λαγάνα είναι από τα προϊόντα που δεν έχουν προστεθεί στο ανανεωμένο καλάθι του νοικοκυριού για τη Σαρακοστή. Κάποια επιπλέον νηστίσιμα προϊόντα που μπορούν να βρουν οι καταναλωτές στο καλάθι της Σαρακοστής είναι ο χαλβάς, οι νηστίσιμες σαλάτες, όπως και τα κατεψυγμένα θαλασσινά, από τα οποία το κάθε σούπερ μάρκετ μπορεί να βάλει 2 προϊόντα.

Λίγες μέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, αναμένεται να ανακοινωθεί και το καλάθι του Πασχαλινού τραπεζιού, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει επιπλέον προϊόντα για τη γιορτή του Πάσχα.

Πηγή: newsbeast.gr