Στο γήπεδο που θέλει να φτιάξει ο Παναθηναϊκός στον Βοτανικό, αλλά και σε αυτό της Νέας Τούμπας για τον ΠΑΟΚ μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ήταν καλεσμένος στην κυριακάτικη αθλητική εκπομπή του Open και εμφανιστηκε σαφής για τα δύο αυτά ζητήματα.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης για:

Την ιστορία με το γήπεδο του Παναθηναϊκού: «Όλο αυτό δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Είναι κάτι που δουλεύαμε με τον κ. Μπακογιάννη, τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ εδώ και μήνες. Όλη η ιστορία ήταν να εξασφαλιστούν οι οικονομικοί πόροι για να προχωρήσει το όλο έργο. Ο κ. πρωθυπουργός ασχολήθηκε. Καταλήξαμε σε αυτό το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Η ιστορία αυτή σταμάτησε με τους κορμοράνους. Στη συνέχεια εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα. Αυτήν τη φορά δεν υπάρχει ο κίνδυνος των προσφυγών, καθώς δεν υπάρχει νόμος αλλά Προεδρικό Διάταγμα, που έχει εγκριθεί από το ΣΤΕ. Άρα, προχωράμε κανονικά για να τελειώσουμε το έργο».

Την ανησυχία του κόσμου: «Συμμερίζομαι τις ανησυχίες. Και εγώ φίλαθλος του Παναθηναϊκού είμαι. Θέλω να μεταφέρω ένα μήνυμα: το έργο θα γίνει. Τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί.Έχουν μπει και στο Ταμείο Ανάκαμψης και στο ΕΣΠΑ και στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Άρα, στο μέτρο που αφορά το Κράτος, τα χρήματα είναι εκεί. Εφόσον οι μελέτες είναι στην ώρα τους, τα χρήματα θα είναι εκεί για να προχωρήσει το έργο. Δεν αισθάνομαι καμία ανησυχία γι’ αυτό θέμα. Εγώ λέω ότι σε 36 μήνες θα είναι έτοιμο».»

Το αν μπορεί το Ταμείο Ανάκαμψης να αποτελέσει εμπόδιο μετά το βέτο Πολωνίας και Ουγγαρίας: «Αν φτάναμε σε κάτι τέτοιο, το τελευταίο που θα μας απασχολεί είναι το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Το βέτο έχει μπλοκάρει τον προϋπολογισμό της ευρωπαϊκής ένωσης. Οπότε καταλαβαίνετε αν συνέβαινε κάτι τέτοιο το γήπεδο θα ήταν το λιγότερο».

Το γήπεδο μπάσκετ: «Ο δήμος Αθηναίων έχει βρει το οικόπεδο. Τελικά, στο όλο πρότζεκτ θα υπάρχει το γήπεδο μπάσκετ. Το οικόπεδο είναι λίγο πιο πέρα απο το γήπεδο. Αν σταματάγαμε για το γήπεδο μπάσκετ θα υπήρχε πρόβλημα, καθώς θα έπρεπε να εκδοθεί νέο Προεδρικό Διάταγμα που θα έκανε δύο-τρία χρόνια. Ο Ερασιτέχνης και η ΠΑΕ μας δίνουν το γήπεδο της Λεωφόρου. Εκεί θα γίνει ένα πολύ μεγάλο σημείο πρασίνου για τους Αθηναίους. Φανταστείτε στην είσοδο της πόλεως θα υπάρχει ξαφνικά ένα μεγάλο και πολύ ωραίο πάρκο. Καταλαβαίνετε πόσο καλό θα είναι αυτό για την πόλη. Στον Βοτανικό θα φτιάξουμε μια νέα γειτονιά. Άρα, κερδίζει και ο Έλληνας και ο Αθηναίος».

Το αν θα υπάρξουν αντιδράσεις από άλλα κόμματα: «Δεν υπάρχει κάποιο κόμμα που να έχει αντιδράσει. Δεν βλέπω ότι κάποιος θα κάνει κάτι τέτοιο. Ο κ. Μπακογιάννης δούλεψε προσωπικά πάνω σε αυτό. Ο Ερασιτέχνης θα πάρει καινούργιες εγκαταστάσεις. Σε 1,5 χρόνο από σήμερα θα είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη. Αυτό είναι και το πιο επείγον, αφού οι εγκαταστάσεις που έχει τώρα, είναι απαρχαιωμένες»

Το γήπεδο ποδοσφαίρου και τη χωρητικότητα: «Το γήπεδο θα είναι 40.000 θέσεις και θα είναι με βάση τις προδιαγραφές της UEFA. Δέχθηκα μηνύματα από Ολυμπιακούς, που μου είπαν ότι θέλουν να προκόψει ο Παναθηναϊκός. Όλα τα γήπεδα είναι καλό που γίνονται».

Το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ: «Έχουμε δεσμευτεί ότι θα γίνει. Δεν θέλω να κάνω ανακοίνωση σήμερα, γιατί όταν ανακοινώνω κάτι, το κάνω όταν βάζω υπογραφή. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Η κυβέρνηση έχει αναλάβει την ευθύνη για να γίνει το γήπεδο και φυσικά πρέπει να αποκτήσει σύγχρονο γήπεδο και ο ΠΑΟΚ».

Πηγή: newsbeast.gr