Πάνω από 30.000 θεατές θα χωρά το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, σύμφωνα με ανάρτηση της Περιφέρειας Αττικής για τον ακριβή αριθμό των καθήμενων οπαδών στην  OPAP Arena.

Η Περιφέρεια Αττικής, με ανάρτησή της στη Διαύγεια, επισημοποίησε τη χορήγηση της άδειας και μεταξύ άλλων τονίζει ότι ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων θεατών είναι 31.100 άτομα. Αυτό σημαίνει πως μαζί με τις σουίτες, η OPAP Arena θα ξεπερνά τις 32.000 σε χωρητικότητα.

Σημειώνεται ότι τα εγκαίνια της OPAP Arena θα γίνουν την Παρασκευή με μια λαμπρή τελετή και τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 20:00 η ΑΕΚ θα δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι στο νέο της γήπεδο με αντίπαλο τον Ιωνικό.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας για τη χωρητικότητα της OPAP Arena:

Αποφασίζουμε τη χορήγηση Προσωρινής Άδειας Λειτουργίας αθλητικής εγκατάστασης υπαγομένης στην Ομάδα Γ2, στο Ανοικτό Γήπεδο Ποδοσφαίρου «Αγία Σοφία», που περιβάλλεται από τις οδούς Φωκών, Καππαδοκίας Αττάλειας και Πατριάρχου Κωνσταντίνου στον Δήμο Νέας. Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Η Προσωρινή Άδεια Λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης, χορηγείται σε εφαρμογή του από 21/09/2022 Πρακτικού της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων & Αθλητικών Εγκαταστάσεων Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών, το οποίο έκρινε κατά πλειοψηφία ότι η Διανομή μέσω ‘ΙΡΙΔΑ’ με UID: 632d80ed70128e28a8defed6 στις 26/09/22 12:01 συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση κρίνεται κατάλληλη, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας.

Ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων θεατών είναι 31.100 (τριανταμία χιλιάδες εκατό) άτομα.

Η χορηγηθείσα προσωρινή άδεια ισχύει αποκλειστικά για έξι (6) μήνες, από την ημερομηνία ανάρτησής της στο Πρόγραμμα «Διαύγεια» και με την προϋπόθεση ότι δεν θα φιλοξενούνται φίλαθλοι άλλων σωματείων.

Πηγή: newsbeast.gr