Η ΠΑΕ ΑΕΚ έστειλε επιστολή στην Ελληνική Αστυνομία με αφορμή τη χρήση χημικών που έγινε στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου η Ένωση επικράτησε με σκορ 1-0.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως αναλαμβάνει τις ευθύνες της, όμως θέτει και τις δυνάμεις ασφαλείας προ των δικών τους ευθυνών. Από την ΠΑΕ κάνουν λόγο για «αλόγιστη χρήση χημικών σε πυκνοκατοικημένη περιοχή» και παράλληλα ζητούν «τη συνδρομή της Αστυνομίας, χωρίς ακρότητες και κατάχρηση μεθόδων που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα».

Επίσης, η ΠΑΕ ΑΕΚ έθεσε «και το σοβαρό ζήτημα της άρνησης αστυνομικής συνδρομής στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων περιστατικών. Όπως αυτό που έγινε στις θύρες 11 και 15 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου η αστυνομία με δικαιολογίες επιεικώς ακατανόητες αρνήθηκε να βοηθήσει και να συνδράμει στην προστασία των νόμιμων κατόχων εισιτηρίων. Συγκεκριμένα υπήρξαν οπαδοί οι οποίοι ξήλωσαν τουρνικέ στις συγκεκριμένες θύρες, με την ΑΕΚ να ζητά τη βοήθεια της αστυνομίας! Δεν την έλαβε και τελικά η ΠΑΕ από μόνη της κατάφερε να ανακτήσει τον έλεγχο. Επιπλέον, στην επιστολή γίνεται αναφορά και στα δυο τραγικά περιστατικά με τους δυο φίλους της ομάδας που έχασαν τη ζωή του. Η ΠΑΕ σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση και οι δυο έπρεπε να αντιμετωπίσουν και τις επιπτώσεις από τη χρήση χημικών».

Η επιστολή που εστάλη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και στην Αστυνομική Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής με κοινοποίηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ως ΠΑΕ ΑΕΚ απαιτούμε οι οποίες αστυνομικές επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα πέριξ του γηπέδου μας να συνάδουν με τις προβλεπόμενες τακτικές αντιμετώπισης προβλημάτων βίας κι ανομίας, που οφείλουν να σέβονται τον πολίτη και την περιουσία του, χωρίς κατάχρηση ή υπέρβαση εξουσίας και χωρίς υπέρμετρη χρήση μέσων καταστολής».

Πηγή: newsbeast.gr