Η πειθαρχική επιτροπή της γαλλικής Λίγκας (LFP) επέβαλλε ποινή αφαίρεσης ενός βαθμού στη Λιόν, κρίνοντάς την υπαίτια για τη διακοπή του αγώνα με τη Μαρσέιγ στις 21 Νοεμβρίου, μετά τη ρίψη μπουκαλιού απ’ την εξέδρα όπου βρίσκονταν οι φανατικοί οπαδοί της, το οποίο τραυμάτισε το μεσοεπιθετικό της ομάδας της Μασσαλίας, Ντιμιτρί Παγέ.

Ο αγώνας, η οριστική διακοπή του οποίου ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα του σταδίου «Γκρουπάμα», περίπου δύο ώρες μετά τον τραυματισμό του αρχηγού των φιλοξενούμενων θα επαναληφθεί κεκλεισμένων των θυρών σε ημερομηνία που θα οριστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ η Λιόν έχει δικαίωμα έφεσης.

Η βία στα γαλλικά γήπεδα βρίσκεται σε έξαρση, με τους οπαδούς των ομάδων να δημιουργούν πάρα πολλά προβλήματα τη φετινή σεζόν. Τα περιστατικά έχουνν γίνει… ρουτίνα στη Ligue 1, με αποτέλεσμα η γαλλική κυβέρνηση να προχωράει στη λήψη νέων μέτρων για να επανέλθει η ηρεμία.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ζεράλντ Νταρμανέν, είχε συναντηθεί την Τρίτη (23/11), δύο ημέρες μετά το προαναφερθέν περιστατικό με την υπουργό ΑΘλητισμού, Ροξάνα Μαρατσινεάνου, προκειμένου να συζητηθεί εκτενώς το θέμα της βίας στα γήπεδα και πώς αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί. Στην συνάντησή τους θίχτηκαν τρία μέτρα προς λήψη για την αντιμετώπιση και πάταξη του ζητήματος.

Τα τρία νέα μέτρα

Με βάση τα γαλλικά δημοσιεύματα, αυτά που είπε ο Νταρμανέν στη συνάντηση ήταν τα εξής: Πρώτον, θα εξεταστεί σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο αποκλεισμού των οπαδών σε κάποια γήπεδα. Δεύτερον, θα πρέπει να τοποθετηθούν περισσότερες κάμερες παρακολούθησης στα γήπεδα. Τρίτον, θα πρέπει να διευκρινιστεί ποιος θα μπορεί να αποφασίζει τη διακοπή των αγώνων όταν υπάρχει οπαδική βία.

«Πρέπει να καταλήξουμε σε συμπεράσματα για να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να αποτρέψουμε τέτοια πράγματα να συμβούν ξανά, έτσι ώστε το ποδόσφαιρο να παραμείνει ένα δημοφιλές γεγονός», μετέφερε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας.

Πηγή: newsbeast.gr