Να καλύπτουν το κεφάλι τους ακόμη και με μια κουβέρτα εάν είναι απαραίτητο καλούν τις γυναίκες που εργάζονται στο Δημόσιο οι Ταλιμπάν που κατέλαβαν το Αφγανιστάν, διαφορετικά κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.

Τη σύσταση προς τις εργαζόμενες γυναίκες γνωστοποίησε το υπουργείο Προώθησης των Ηθών.

Στις περισσότερες γυναίκες που εργάζονται στον δημόσιο τομέα είχε απαγορευθεί να επιστρέψουν στην εργασία τους αφού οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν τον Αύγουστο, αν και οι ισλαμιστές αναφέρουν ότι θα τους επιτραπεί μόλις πληρούνται κάποιοι όροι, όπως ο αυστηρός διαχωρισμός των φύλων στον χώρο εργασίας.

Εάν δεν υπακούσουν κινδυνεύουν με απόλυση

Το υπουργείο προειδοποίησε σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη (22/2) ότι οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να εμφανίζονται στον χώρο εργασίας τους αν δεν έχουν καλυμμένο σωστά το κεφάλι τους και πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι αν δεν τηρούν αυτό τον κανόνα, θα απολύονται.

Ταλιμπάν

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται πόσο μέρος του κεφαλιού των γυναικών θα πρέπει να καλύπτεται, σε μια χώρα όπου η μεγάλη πλειονότητα των γυναικών ήδη φορούσε μαντίλα και όχι χαλαρά προτού καν καταλάβουν την εξουσία οι Ταλιμπάν.

«Μπορούν να φορούν το χιτζάμπ με τον τρόπο που επιθυμούν», επεσήμανε ο Μοχάμαντ Σαντίκ Ακίφ Μουχατζίρ εκπρόσωπος του υπουργείου.

Όταν ρωτήθηκε αν οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν μπούρκα, απάντησε ότι μπορούν να φορούν το κάλυμμα της επιλογής τους.

«Μπορούν να φορούν οποιουδήποτε τύπου χιτζάμπ, εξαρτάται από αυτές, όμως θα πρέπει να καλύπτονται με σωστό τρόπο ακόμη κι αν χρειαστεί να φορέσουν μια κουβέρτα», τόνισε.

Πηγή: newsbeast.gr