Ανεβαίνει μέρα με τη μέρα ο απολογισμός των νεκρών μετά την επίθεση καμικάζι την Παρασκευή 30/9 σε εκπαιδευτικό κέντρο του Αφγανιστάν, την ώρα που βρίσκονταν μέσα 600 παιδιά. Τον νεότερο απολογισμό έδωσε στη δημοσιότητα η αποστολή Αρωγής των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν.

«Σαράντα τρεις νεκροί. 83 τραυματίες. Τα θύματα είναι κυρίως νέες και κορίτσια», ανέφερε η αποστολή μέσω Twitter, διευκρινίζοντας πως αναμένει ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Η επίθεση σημειώθηκε στη συνοικία Νταστ-ε-Μπάρσι, στο δυτικό τμήμα της Καμπούλ όπου ζει η μειονότητα των Χαζάρα. Εκεί έχουν σημειωθεί μερικές από τις πιο φονικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν. «Οι μαθητές προετοιμάζονταν για ένα διαγώνισμα όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε» δήλωσε την Παρασκευή ο Χαλίντ Ζάντραν εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Μία μέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας περίπου 50 γυναίκες από το Αφγανιστάν, που ανήκαν στην εθνοτική μειονότητα των Χαζάρα, διαδήλωσαν στην Καμπούλ. Ντυμένες με χιτζάμπ και φορώντας μαύρα μαντίλια οι διαδηλώτριες κρατούσαν πανό στα οποία είχαν γράψει: «Σταματήστε να σκοτώνετε τους Χαζάρα». Στο σημείο είχαν αναπτυχθεί οι οποίοι πυροβόλησαν επανειλημμένα στον αέρα για να διαλύσουν τη συγκέντρωση.

Πηγή: newsbeast.gr