Την έντονη αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου προκάλεσε το επεισόδιο που σημειώθηκε σε Γυμνάσιο της Πιερίας. Με δήλωσή του, ο υπουργός καταδικάζει τα όσα συνέβησαν και απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση: «Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους».

Την ώρα που προσερχόταν στο σχολείο, ο διευθυντής του Γυμνασίου Αιγινίου δέχτηκε επίθεση από μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Γύρω στις 8 σήμερα το πρωί, κάποια άτομα πλησίασαν τον διευθυντή, του φόρεσαν χειροπέδες, τον έβαλαν με τη βία σε ένα από αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας- Κολινδρού, παραδίδοντάς τον με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα».

Η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 11 ατόμων, τα οποία παρουσιάστηκαν στο τμήμα, ζητώντας να παραδώσουν τον διευθυντή, κι εξετάζει τον βαθμό συμμετοχής του καθενός εξ αυτών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό –Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο διευθυντής του Γυμνασίου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς φέρει κάποιες εκδορές στα χέρια από τις χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν οχλήσεις έξω από το σχολείο από την ίδια ομάδα και είχαν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες Αρχές.

Πηγή: newsbeast.gr