Ένας άνδρας έκλεψε 42.000 rapid test αντιγόνου για τον κορονοϊό από αποθήκη στο Σίδνεί, όπως ανακοίνωσαν σήμερα, Τετάρτη (19/1) οι αυστραλιανές αρχές, την ώρα που στη χώρα υπάρχει έλλειψη τεστ.

Αναλυτικότερα, ο ληστής εισήλθε στην αποθήκη που βρίσκεται στο προάστιο Μάσκοτ χθες Τρίτη το απόγευμα και «πήρε τα τεστ», δήλωσε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις. «Οι αστυνομικοί του Σάουθ Σίδνεϊ ξεκίνησαν έρευνα για την κλοπή των rapid test αντιγόνου», πρόσθεσε.

Ο Ντόμινικ Πέροτετ, πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, καταδίκασε το συμβάν υπενθυμίζοντας ότι η Αυστραλία αντιμετωπίζει έλλειψη τεστ για την covid-19. «Σε μια περίοδο που όλος ο κόσμος στην πολιτεία μας καταβάλλει απίστευτες προσπάθειες για να φροντίσει για την ασφάλεια των ανθρώπων, κάνοντας θυσίες, τι επονείδιστη πράξη», κατήγγειλε. «Η αστυνομία θα σας πιάσει», τόνισε.

Σύμφωνα με τον αυστραλιανό οργανισμό προστασίας καταναλωτών, τα τεστ για την covid-19 πωλούνται στην τιμή των 22 αυστραλιανών δολαρίων (περίπου 20 ευρώ), σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Αυστραλιανό Συμβούλιο Συνδικάτων απείλησε αυτήν την εβδομάδα να κηρύξει απεργία, αν δεν δοθούν δωρεάν γρήγορα τεστ αντιγόνου στους ευάλωτους εργαζόμενους. Ο αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον ωστόσο υπερασπίστηκε την πολιτική διαχείρισης των τεστ για την covid-19 και δεν υπέκυψε στα αιτήματα για τη δωρεάν διανομή τους.

Ένα φορτίο με 52 εκατομμύρια τεστ αντιγόνου θα παραδοθεί αυτόν τον μήνα στην Αυστραλία από την Ασία και τις ΗΠΑ.

Πηγή: newsbeast.gr