Η κυβέρνηση της Αυστραλίας επέβαλε περιορισμούς σε ανθρώπους που βρίσκονταν πρόσφατα σε εννία κράτη του νότιου τμήματος της Αφρικής, μετά τον εντοπισμό της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού, που εγείρει ανησυχία για νέο φονικό κύμα της πανδημίας.

Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση του Σκοτ Μόρισον και θα έχουν άμεση ισχύ, προβλέπουν ότι θα απαγορευθεί σε όλους τους αλλοδαπούς που βρίσκονταν πρόσφατα στις χώρες αυτές η είσοδος στην Αυστραλιανή επικράτεια. Παράλληλα, οι πολίτες της χώρας και οι συγγενείς τους πρώτου βαθμού που ταξιδεύουν από τα εν λόγω κράτη θα τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, ο Γκρεγκ Χαντ.

Οι χώρες που αφορούν οι περιορισμοί είναι η Νότια Αφρική, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, το Λεσότο, το Εσουατίνι, οι Σεϊχέλες, το Μαλάουϊ και η Μοζαμβίκη.

«Σε όποιον δεν είναι πολίτης της Αυστραλίας ή συγγενής πρώτου βαθμού πολίτη της Αυστραλίας, και βρισκόταν σε αφρικανικές χώρες όπου έχει εντοπιστεί και εξαπλωθεί η παραλλαγή Όμικρον μέσα στις προηγούμενες 14 ημέρες, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στην Αυστραλία», είπε ο κ. Χαντ.

Πιθανόν το σημαντικότερο στοιχείο ως προς την Όμικρον είναι το ότι έχει πρωτεΐνη ακίδα δραματικά διαφορετική από αυτή στην οποία βασίζονται τα εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα για την COVID-19. Οι ειδήσεις για την παραλλαγή αυτή του ιού πυροδότησαν χθες (26/11) ομοβροντία ανακοινώσεων κυβερνήσεων πως κλείνουν τα σύνορά τους στους ταξιδιώτες από χώρες του νότιου τμήματος της Αφρικής και κύμα ρευστοποιήσεων στις χρηματαγορές παγκοσμίως.

Πηγή: newsbeast.gr