Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο υπουργός Παιδείας και Νεότητας της Αυστραλίας, Άλαν Τατζ, εν αναμονή του αποτελέσματος έρευνας εναντίον του για κατηγορίες για παρενόχληση που διατύπωσε πρώην υπάλληλος, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη (2/12) ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον.

Συγκεκριμένα, η πρώην υπάλληλος Ρέιτσελ Μίλερ κατηγόρησε σήμερα τον Τατζ για συναισθηματική και σωματική κακοποίηση στη διάρκεια σχέσης που είχαν το 2017. Η Μίλερ, η οποία αποκάλυψε ότι είχαν σχέση πέρυσι, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι βίωσε μια «συναισθηματικά και, σε μία περίπτωση, σωματικά κακοποιητική σχέση» που χαρακτηριζόταν από κατάχρηση εξουσίας. Σε έναν καβγα τους, είπε, ο Τατζ την κλωτσούσε.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο υπουργός αρνήθηκε «τελείως και κατηγορηματικά» τις κατηγορίες αυτές. Μερικές ώρες μετά τις δηλώσεις της Μίλερ, ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ότι ο Τατζ δέχθηκε να τεθεί σε διαθεσιμότητα στο πλαίσιο της διεξαγωγής «ανεξάρτητης και δίκαιης έρευνας».

Η υπόθεση αυτή έρχεται στο φως της δημοσιότητας μερικές ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων επίσημης έρευνας για τη «σεξιστική κουλτούρα» του κοινοβουλίου της Αυστραλίας, σύμφωνα με τα οποία περισσότεροι από τους μισούς υπαλλήλους του κοινοβουλίου είχαν πέσει θύμα ηθικής ή σεξουαλικής παρενόχλησης ή σεξουαλικών επιθέσεων στη διάρκεια της εργασίας τους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το 2019 κοινοβουλευτική βοηθός κατηγόρησε υπουργό της Αυστραλίας ότι τη βίασε μέσα στο γραφείο του προκαλώντας κύμα αγανάκτησης σε όλη τη χώρα και διαδηλώσεις. Η υπόθεση αυτή εξετάζεται τώρα από τη δικαιοσύνη.

Φωτογραφία: Facebook

Πηγή: newsbeast.gr