Με τις 5.226 νέες μολύνσεις κορονοϊού εντός 24 ωρών που αναφέρθηκαν σήμερα για την Αυστρία από τα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας, ο αριθμός αυτός συνεχίζει να είναι “δραματικά υψηλός”, και μάλιστα για ημέρα Κυριακή, επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ.

Το ευχάριστο είναι, κατά την γνώμη του, ότι μετά από εβδομάδες έντονης ανόδου του, ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε νοσοκομείο μειώθηκε ελαφρά για πρώτη φορά σε 4.458, μεταξύ αυτών και οι βαριά ασθενείς που χρήζουν εντατικής θεραπείας, και των οποίων ο αριθμός μειώθηκε κατά 14 σε 683, ενώ συνεχίζει να είναι πολύ υψηλός, ο αριθμός των νέων θανάτων, που ήταν 60 μέσα στο προηγούμενο εικοσιτετράωρο.

«Το μερικό lockdown, που ξεκίνησε πριν από δυόμισι εβδομάδες, έχει σαφώς φέρει μία σταθεροποίηση (σε δραματικά υψηλό επίπεδο), αλλά όχι σημαντική μείωση των νέων λοιμώξεων», προσθέτει, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα, ότι το «σκληρό lockdown» που ισχύει από την περασμένη Τρίτη, 17 Νοεμβρίου, δεν μπορεί ακόμη να έχει επιδράσει την έκτη ημέρα.

«Προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο, πρέπει να υπάρξουν σαφείς μειώσεις των νέων λοιμώξεων, και τώρα πρέπει να αποφεύγονται από όλους μας όλες οι επαφές που πραγματικά δεν είναι απαραίτητες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, ένα από τα μέτρα μετά το “σκληρό lockdown”, που ισχύει μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, θα είναι μαζικά τεστ του πληθυσμού, και τέτοια τεστ διενεργούνται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Νότιο Τιρόλο, όπου έχει σταλεί εκπρόσωπος του αυστριακού επιτελείου αντιμετώπισης της κρίσης του κορονοϊού.

«Φαίνεται ότι μπορούμε να μάθουμε πολλά από την εμπειρία από το Νότιο Τιρόλο – πάνω απ ‘όλα ότι η συνεχής ψηφιοποίηση, η συνεχής λειτουργικότητά της παρά την ακραία επιβάρυνση και η σωστή επικοινωνία είναι καθοριστικής σημασίας», τονίζει ο Ρούντολφ ‘Ανσομπερ.

Στο μεταξύ, όπως έγινε απόψε γνωστό, σε συνολικά 322.313 ανθρώπους (από τους 350.000 που είχαν προσκληθεί προς τούτο) διενεργήθηκαν μαζικά τεστ Covid-19, και, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι εκεί υγειονομικές υπηρεσίες, το ποσοστό των θετικών ήταν 0,9%, πολύ χαμηλότερο από εκείνο που θα περίμενε κανείς, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πηγή: newsbeast.gr