Έκκληση προς τους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι, παρά τις εκδηλώσεις για το Halloween το Σάββατο, απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νέχαμερ.

Ταυτόχρονα προανήγγειλε για τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή αυστηρότερους ελέγχους, που θα πραγματοποιούνται από τις αστυνομικές διευθύνσεις των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αρχές της Αυστρίας εστιάζουν αφενός στη συμμόρφωση με τους νομικούς κανονισμούς στον τομέα της νυχτερινής εστίασης και αφετέρου στην αποτροπή μεγαλύτερων εορτασμών και συναντήσεων σε δημόσιους χώρους, που προτιμώνται ειδικά από τους νέους για διοργάνωση πάρτι τη νύχτα του Halloween.

«Αυτή τη χρονιά των ιδιαίτερων προκλήσεων από την πανδημία του κορονοϊού, όλοι πρέπει να ενεργούμε υπεύθυνα και να συμβάλουμε στην προστασία των συνανθρώπων μας, που σημαίνει κυρίως να μην υπάρχουν περιφορές με μεταμφίεση σε μεγαλύτερες ομάδες και διοργανώσεις ιδιωτικών γιορτών και πάρτι, και σε αυτό μπορεί να συμβάλει ο καθένας», τόνισε στην έκκλησή του ο Καρλ Νεχάμερ.

Όπως ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Εσωτερικών, από την έναρξη των επικεντρωμένων δράσεων στον χώρο της εστίασης στις 24 Σεπτεμβρίου έχουν διενεργηθεί περίπου 88.000 έλεγχοι σε επιχειρήσεις εστίασης σε ολόκληρη την Αυστρία και έχουν υποβληθεί 1.000 μηνύσεις.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Πηγή: newsbeast.gr