Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων προκαλεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αυστρία, με 2.600 από τις 58.000 τάξεις και εννέα σχολεία να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και να συνεχίζουν τη διδασκαλία διαδικτυακά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Der Standard, μόνο στη Βιέννη κάθε έκτη τάξη δημοτικού σχολείου και κάθε ένατη νηπιαγωγείου είναι κλειστή λόγω κρουσμάτων. Επιπλέον, το 5% των εκπαιδευτικών είναι θετικοί και παραμένουν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, εάν διαπιστωθεί κρούσμα, η τάξη ελέγχεται καθημερινά επί πέντε ημέρες. Εάν σε αυτό το διάστημα διαπιστωθεί και νέο κρούσμα και δεν μπορεί να αποδοθεί σε άλλη επαφή, όλη η τάξη τίθεται σε καραντίνα και συνεχίζει με τηλεκπαίδευση. Για την ώρα, πάντως, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν έχουν ακυρωθεί μαθήματα λόγω απουσίας εκπαιδευτικών.

Χαλαρώνει τα μέτρα παρά την αύξηση-ρεκόρ των κρουσμάτων

Την Τετάρτη, ωστόσο, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι λήγει την ερχόμενη Δευτέρα (31/1) το lockdown για όσους δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι του κορονοϊού καθώς η πίεση στα νοσοκομεία έχει χαλαρώσει.

«Οι ειδικοί δεν θεωρούν το lockdown για τους ανεμβολίαστους πλέον απαραίτητο» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Ενώ όμως ο περιορισμός στις μετακινήσεις θα αρθεί, οι ανεμβολίαστοι και πάλι δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες αναψυχής, όπως το να πάνε σε ένα εστιατόριο ή να κάνουν μη απαραίτητες αγορές, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης για αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού, που είναι από τα χαμηλότερα στη δυτική Ευρώπη.

Την ίδια, ωστόσο, στιγμή ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων αυξάνεται στην Αυστρία λόγω του ιδιαιτέρως μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον.

Tα νέα κρούσματα ανήλθαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ πάνω από τις 30.000 την Τετάρτη, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μουκστάιν προσθέτοντας ότι θα φθάσουν στο αποκορύφωμά τους γύρω στις 35.000 με 40.000 τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Πηγή: newsbeast.gr