Η καριέρα και η ζωή του Γιώργου Τράγκα βρέθηκε στο επίκεντρο του επεισοδίου της εκπομπής «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ, του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, που μεταδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (24/6).

Μεταξύ άλλων, η αστυνομική ρεπόρτες του καναλιού, Ηρώ Καριοφύλλη, μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή αναφερόμενη στην βομβιστική απόπειρα που είχε σημειωθεί εναντίον του δημοσιογράφου, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Δεκέμβριο και έκτοτε η περιουσία του απασχολεί την επικαιρότητα.

Ειδικότερα, η Ηρώ Καριοφύλλη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «αυτή η βομβιστική επίθεση έχει μένει κάτι σαν αστικός μύθος μέχρι και σήμερα. Έχουν περάσει δύο δεκαετίες, έγινε τον Απρίλιο του 1999 και έγινε μύθος αστικός για πολλούς λόγους».

«Λόγω του τρόπου με τον οποίο έγινε», εξήγησε και συμπλήρωσε: «λόγω του ότι δεν εξιχνιάστηκε ποτέ και λόγω του ότι ο Γιώργος Τράγκας είχε πλάσει έναν μύθο φοβερό και τρομερό γύρω από την επίθεση που είχε γίνει σε βάρος του και αυτή ήταν μια υπόθεση πάρα πολύ σκοτεινή», τόνισε και αποκάλυψε: «Θα πρέπει να πω ότι στα δημοσιογραφικά γραφεία, σχεδόν από την πρώτη στιγμή, λέγαμε ότι μάλλον μόνος την έβαλε την βόμβα».

Συνέχισε λέγοντας: «Η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα σε ένα αρκουδάκι και δεν υπάρχει άλλη τέτοιου είδους βομβιστική επίθεση στην Ελλάδα τόσα χρόνια. Δεν ήταν μικρό αρκουδάκι, αλλά ένας μεγάλος λούτρινος αρκούδος. Δεν ξέρω ποιος έξυπνος πήγε και έβαλε έναν τεράστιο λούτρινο αρκούδο κάτω από ένα αυτοκίνητο. Ήταν σαν να φώναζε “θέλω να βρείτε την βόμβα” και… την βρήκαν όντως την βόμβα! Την βρήκε ο άνθρωπος που ήταν υπάλληλος στο προσωπικό της ασφάλειας του και είχε πάει η αστυνομία για να την εξουδετερώσει».

«Μετά ο ίδιος, ενώ είχε γίνει κανονικά έρευνα από την αστυνομία και μάλιστα η αντιτρομοκρατική την είχε κάνει, στις εκπομπές τις ραδιοφωνικές και τις τηλεοπτικές είχε μπλέξει για αυτή την υπόθεση κόσμο και ντουνιά. Έλεγε για τον UCK και για την κυβέρνηση Σημίτη…», ανέφερε η γνωστή δημοσιογράφος.

Πηγή: newsbeast.gr