Ο Χρήστος Στυλιανίδης επισκέφθηκε τη Σάμο και πραγματοποίησε αυτοψία στο νησί με αφορμή την αντιπυρική περίοδο, ενώ ανακοίνωσε ότι ενισχύονται και οι εποχικοί Πυροσβέστες στη περιοχή, γιατί ανακοινώθηκαν νέες προσλήψεις.

Συνολικά στο νησί υπηρετούν 100 μόνιμοι πυροσβέστες και 100 εποχικοί, ωστόσο φέτος στους εποχικούς θα προστεθούν άλλοι 13. Οι 13 αυτοί εποχικοί πυροσβέστες βρίσκονταν στην λίστα με τους επιλαχόντες κι έπειτα από τις κενές θέσεις που δημιουργήθηκαν, εξαιτίας της δημιουργίας του σώματος των δασοκομάντος, απορροφήθηκαν.

Ο κ. Στυλιανίδης κατά την επίσκεψή του στη Σάμο, τόνισε ότι πρόκειται για ένα νησί πολύ ευάλωτο στις δασικές πυρκαγιές, ωστόσο προσέθεσε ότι στοχεύουν, με βάση το νέο δόγμα του υπουργείου, με άμεσες παρεμβάσεις και περισσότερη πρόληψη να περιορίσουν τις επιπτώσεις των δασικών πυρκαγιών. « Διαμορφώνουμε ένα νέο δόγμα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής κρίσης θέτοντας στο επίκεντρο την πρόληψη, την ετοιμότητα και την άμεση επέμβαση. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε, να μετριάσουμε και να περιορίσουμε τις επιπτώσεις, εάν προκύψει πυρκαγιά στο νησί. Είδα πάθος, αποφασιστικότητα και επιμονή στον στόχο, έτσι ώστε όλοι μαζί ως μια οικογένεια να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όποτε προκύψει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Στυλιανίδης μέχρι και αύριο το μεσημέρι θα βρίσκεται στην Κω πραγματοποιώντας σύσκεψη με τους φορείς του νησιού. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για να μεταβεί στην Ρόδο, όπου θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή 22 Μαϊου.

Πηγή: newsbeast.gr