Η Ισπανία έστειλε πολεμικά πλοία να ενωθούν με τις ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, καθώς η ένταση στην περιοχή αυξάνεται, με αφορμή τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η υπουργός Άμυνας της χώρας.

Ένα ναρκαλιευτικό είναι ήδη καθ’ οδόν και μια φρεγάτα θα αποπλεύσει εντός των επόμενων τριών ή τεσσάρων ημερών, διευκρίνισε η Μαργκαρίτα Ρόμπλες στους δημοσιογράφους.

Η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει επίσης την πιθανότητα να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στη Βουλγαρία, σύμφωνα με το Reuters.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να πει σε καμία χώρα τι να πει, για αυτό το ΝΑΤΟ θα προστατεύσει και θα υπερασπιστεί την κυριαρχία οποιασδήποτε χώρας μπορεί ή θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», τόνισε η υπουργός. Επισήμανε, ωστόσο, πως η Ισπανία προτιμά να δοθεί μια «αποκλειστικώς διπλωματική απάντηση» στην κρίση, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η φργάτα του Ισπανικού Στόλου Mendez Nunez (F-104)

Την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλβάρες και ο Αμερικανός ομόλογός του Άντονι Μπλίνκεν συζήτησαν τη συντονισμένη απάντηση της Συμμαχίας στην απειλή που δέχεται η Ουκρανία από τη Μόσχα.

Ανάλογες συζητήσεις είχε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στο Βερολίνο, σήμερα, αλλά και στο Κίεβο, χθες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Δανία έχει ανακοινώσει επίσης ότι θα στείλει μια φρεγάτα στη Βαλτική ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προσφέρθηκε να στείλει δυνάμεις στη Ρουμανία.

Πηγή: newsbeast.gr