Αγωνία για τον 40χρονο Θύμιο που έπεσε θύμα bullying και στημένου βίντεο στον Πύργο και από τις 4 Μαΐου έχει εξαφανιστεί. Για την εξαφάνισή του εκδόθηκε χθες (12/5) silver alert.

Ο άνδρας είχε στο παρελθόν ένα τροχαίο ατύχημα που του κατέστρεψε την άνω γνάθο και έκτοτε κυκλοφορεί με μάσκα και σιτίζεται με μηχανική υποστήριξη. Κάποιοι αποφάσισαν ότι μπορούν να τον μετατρέψουν σε «σάκο του μποξ» και να του επιτέθενται, φραστικά και σωματικά. Μάλιστα έφτιαξαν και ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, όπου τον δείχνει να κυκλοφορεί στους δρόμους του Πύργου, κρατώντας ένα τσεκούρι.

Ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος χαρακτήρισε ντροπή για τον πολιτισμό αυτό που συμβαίνει και έστειλε το μήνυμά του στον Θύμιο, λέγοντάς του ότι ο δήμος Πύργου μπορεί να τον βοηθήσει.

«Δεν έχουμε κάτι νεότερο. Ένας άνθρωπος αδικημένος από τη ζωή, μετά από ένα ατύχημα, είχε προβλήματα υγείας, ζούσε μοναχικά, δύσκολα με ένα επίδομα, είδε το σκληρό πρόσωπο από μερίδα συμπολιτών, βίωσε αρκετά επεισόδια bullying, φραστικά και με επιθετικότητα, με επικίνδυνους τρόπους. Προσέφυγε στην Αστυνομία και πριν το βίντεο, που του είχαν στήσει, για να τον παρουσιάσουν ως φόβητρο στην κοινωνία του Πύργου» είπε ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Μάλιστα έστειλε στον 40χρονο το μήνυμά του, μέσω της εκπομπής του OPEN. «Δεν ξέρω αν έκανε κάτι η Αστυνομία, δεν έχει διευκρινίσει ακόμα ποια ήταν τα άτομα στο βίντεο. Ακάμα δεν έχουμε δει ανακοινώσεις, η κοινή γνώμη περιμένει κάτι. Είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας, δεν εκφράζει την κοινωνία του Πύργου, το μεγάλο κακό μπορεί να γίνει από ελάχιστους. Θέλουμε να του στείλουμε ένα μήνυμα μέσα από την εκπομπή σαςΟ δήμος Πυργου μπορεί να αναλάβει σημαντικό μερίδιο βοήθειας, και με εργασία» είπε.

Πηγή: newsbeast.gr