Με ένα αξιοσημείωτο περιστατικό ήρθαν αντιμέτωποι οι γιατροί στη Βραζιλία, καθώς χρειάστηκε να ακρωτηριάσουν το πέος σε ένα δίχρονο αγοράκι, το οποίο όμως είχε γεννηθεί με δύο. Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, πρόκειται για μια σπάνια δυσμορφία, που ονομάζεται διφαλλία και έχει εμφανιστεί μόνο 100 φορές ιστορικά με την πρώτη περίπτωση να καταγράφεται το 1609.

Η επέμβαση έγινε από γιατρούς του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο, οι οποίοι σχεδίαζαν αρχικά να αφαιρέσουν το δεξί πέος του παιδιού το οποίο ήταν μικρότερο.

Ωστόσο, άλλαξαν γνώμη, αφού η μητέρα του αγοριού αποκάλυψε ότι μπορούσε να ουρήσει μόνο από τα δεξιά του κάτι που επιβεβαίωσαν και οι σχετικές εξετάσεις.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε όταν το αγόρι ήταν σε ηλικία δύο ετών χωρίς όμως οι γιατροί να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για το λόγο που χρειάστηκε να περιμένουν δύο χρόνια προκειμένου να γίνει η επέμβαση.

Ιατρός

Τι είναι η διφαλλία

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η διφαλλία συμβαίνει τυχαία όταν αναπτύσσονται τα γεννητικά όργανα στη μήτρα. Είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο, ενώ η πάθηση σχετίζεται με άλλες γενετικές ανωμαλίες, συμπεριλαμβανομένης της γέννησης με δύο όσχεα ή πρωκτούς.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα πέη έχουν το ίδιο μέγεθος και βρίσκονται δίπλα το ένα στο άλλο, ενώ σε μερικές περιπτώσεις το ένα βρίσκεται κάτω από το άλλο, κάτι που συνήθως γίνεται εάν δεν έχουν το ίδιο μέγεθος.

Επίσης, σύμφωνα με όσα έχουν καταγράψει οι ειδικοί, ένας άνδρας με δύο πέη μπορεί να ουρήσει ή να εκσπερματώσει μόνο από το ένα και σε σπάνιες περιπτώσεις και από τα δύο.

Πηγή: newsbeast.gr