Ένταση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Ζακύνθου καθώς ο τοπικός μητροπολίτης κ. Διονύσιος υποστηρίζει με επιστολή που έστειλε προς τον πρωθυπουργό ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Ακτύπης (ο μοναδικός του νομού) υπονομεύει τον αγώνα υπέρ του εμβολιασμού καθώς επισκέπτεται μοναστήρια με αρνητές μοναχούς. Ο ίδιος ο βουλευτής δηλώνει πως «είναι απαράδεκτο να προσπαθούν να με συνδέσουν με αντιεμβολιαστές», προσθέτοντας ότι ως πολιτικός και ιατρός δίνει μάχη υπέρ της ενίσχυσης των εμβολιασμών και αποδίδει την επίθεση που δέχεται από την Μητρόπολη στις τοποθετήσεις του για το Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Ειδικότερα, ο βουλευτής με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αναφορικά με τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με πρόσφατη επίσκεψή μου σε Μοναστήρι θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:

Οφείλω να ξεκαθαρίσω με απολύτως σαφή και εξόχως κατηγορηματικό τρόπο πως εγώ ο ίδιος τόσο ως ιατρός όσο και ως Βουλευτής από την πρώτη στιγμή στήριξα αδιαπραγμάτευτα το εμβόλιο κατά της covid-19 ως τη μόνη λύση, το μόνο όπλο που έχουμε στα χέρια μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τη θέση μου αυτή την υποστήριξα, μάλιστα, σταθερά σε κάθε στιγμή του ιδιωτικού και δημόσιου βίου μου. Τόσο σε συνεντεύξεις μου, σε εισηγήσεις μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, σε ανακοινώσεις μου όσο και στην καθημερινή επαφή που είχα με τους πολίτες του τόπου μου καθιστούσα σαφή τη θέση μου υπέρ του εμβολιασμού.

Άλλωστε, όλοι μου οι συμπολίτες γνωρίζουν πως ως ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου επί τριάντα και πλέον χρόνια υπηρέτησα πιστά την ιατρική επιστήμη με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυτοθυσία. Είναι συνεπώς, απαράδεκτο να προσπαθούν ορισμένοι να με συνδέσουν με το αντιεμβολιαστικό κίνημα, ένα κίνημα που πρώτα απ’ όλα προσβάλλει την επιστήμη που τόσο πιστά και απαρέγκλιτα υπηρέτησα σχεδόν σε όλη μου τη ζωή.

Διονύσης Ακτύπης

Επιπλέον, θα πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν ότι το Μοναστήρι είναι η τρίτη φορά που το επισκεπτόμαστε μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κα Μοθωναίου και αυτό διότι η Ιερά Μονή αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της εισροής υδάτων σε κάποιο από τα κτήριά της, πρόβλημα στο οποίο προσπαθούμε εδώ και καιρό να δώσουμε λύση. Με την ευκαιρία, λοιπόν, της δια του παραπάνω λόγου επισκέψεώς μας δώσαμε το παρών και στη θεία λειτουργία της Κυριακής.

Να τονισθεί δε πως ο Υπεύθυνος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών είναι εμβολιασμένος και με τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Κλείνοντας, προσωπικά εκτιμώ πως οι τοποθετήσεις μου το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τα ζητήματα του Ναυαγίου Ζακύνθου έχουν θίξει, τελικά σε πολύ μεγάλο βαθμό, τα συμφέροντα πολλών».

Τι αναφέρει στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο μητροπολίτης

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ζακύνθου στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζει μεταξύ άλλων:

«Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε εντόνως για τη στάση του βουλευτή Ζακύνθου Διονυσίου Ακτύπη.

Όταν εμείς δίνουμε καθημερινά και με μεγάλο κόστος τη μάχη για να πείσουμε για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, τιμωρώντας και επιβάλλοντας αυστηρές κυρώσεις στους αντιεμβολιαστές ιερείς και μοναχούς, προκειμένου να απαλλαγεί η πατρίδα μας από την πανδημία, ο βουλευτής Ζακύνθου μεταβαίνει στα μοναστήρια τα οποία εμείς δεν επισκεπτόμεθα, συντρώγοντας με τους αρνητές μοναχούς και παριστάνοντας τον ιεροψάλτη, προκαλώντας έτσι το δίκαιο αίσθημα της απογοήτευσης, σε όσους δίνουν την άνιση μάχη αυτές τις κρίσιμες ώρες».

Πηγή: newsbeast.gr