Άγριος καβγάς στην τουρκική Βουλή με βουλευτές να πιάνονται στα χέρια. Το σοβαρό επειδόσιο έγινε στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό και αφορμή στάθηκαν οι αιχμές της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) για τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του CHP κατήγγειλε σχέσεις του Σοϊλού με γνωστό μαφιόζο –όχι τον γνωστό αρχιμαφιόζο Σεντάτ Πεκέρ, λέγοντας μάλιστα ότι χρησιμοποίησε το αεροσκάφος του.

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των κυβερνητικών βουλευτών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) με την κατάσταση να βγαίνει εκτός ελέγχου και τους βουλευτές να πιάνονται στα χέρια και να ανταλλάσουν βαριές κουβέντες.

Όπως εξήγησε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης παρότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοια επεισόδια μέσα στο κοινοβούλιο, η χθεσινή ένταση είναι ενδεικτική του συνολικότερου κλίματος που επικρατεί στην Τουρκία.

Οι βουλευτές του κόμματος του προέδρου Ερντογάν βρίσκονται σε δύσκολη θέση καθώς δέχονται πολλά παράπονα στις πόλεις τους και δέχονται συνεχείς επιθέσεις από την αντιπολίτευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις προχθές ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ μιλούσε για την κατάσταση στην τουρκική οικονομία τους έλεγε, «δεν ντρέπεστε να στηρίζετε αυτή την κυβέρνηση;».

Πηγή: newsbeast.gr