Ολοκληρώνεται με τις τελευταίες δοκιμές πίεσης και χρήσης του δικτύου το έργο υδροδότησης της Αίγινας, το οποίο τη συνδέει με τον κεντρικό αγωγό της ΕΥΔΑΠ (από τη Σαλαμίνα) μέσω υποθαλάσσιου αγωγού μήκους 14,4 χλμ, σε βάθη μέχρι και 95 μ, εξασφαλίζοντας ημερήσια παροχή νερού 21.500 κ.μ.

Το έργο, «πρωτόγνωρο τεχνικά για τα Ελληνικά δεδομένα», όπως υπογραμμίζει σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττική 2104-2020) με το ποσό των 23 εκατ. ευρώ και θα παραδοθεί από τον ίδιο την αντιπεριφρειρειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη και τον ανάδοχο, στον δήμαρχο Γ. Ζορμπά, στις 19 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ανάδοχο, οι δοκιμές πίεσης ξεκίνησαν στις 20 Δεκεμβρίου, ενώ από τις αρχές Ιανουαρίου ξεκίνησαν και οι δοκιμές παροχετευτικότητας με σημαντικές ποσότητες νερού να έχουν ήδη διοχετευτεί προς κατανάλωση στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Αίγινας.

Έτοιμος ο υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης της Αίγινας

«Πρόκειται για ιστορική στιγμή για την Αίγινα» τονίζει ο Γιώργος Πατούλης

Την Πέμπτη (χθες, 13 Ιανουαρίου) η συνολική ποσότητα νερού που διοχετεύτηκε στο δίκτυο της Αίγινας, μέσω της τροφοδοσίας δικτύου και περιφερειακών δεξαμενών από την Κεντρική Δεξαμενή ήταν 700 κυβικά. Σήμερα, Παρασκευή, θα διοχετευτούν 900 κυβικά νερού ανά ώρα και την Τρίτη τελευταία ημέρα των δοκιμών θα διοχετευθούν περίπου 8.000 κυβικά μέτρα νερού σε διάστημα 8 ωρών.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου ο Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Πρόκειται για ιστορική στιγμή για την Αίγινα. Με αυτό το σημαντικό και καινοτόμο έργο, εξασφαλίζονται οι αναγκαίες ποσότητες πόσιμου νερού για τους κατοίκους του νησιού».

Πηγή: newsbeast.gr