Μικρά αλλά αισιόδοξα μηνύματα για τον κορονοϊό έρχονται από το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, αφού όπως δείχνουν τα στοιχεία τα τελευταία 24ωρα διαφαίνεται έστω μία μικρή κάμψη, αφού υπάρχει μείωση στις εισαγωγές ατόμων, που ασθενούν από covid-19 και παράλληλα τα εξιτήρια ασθενών από τον ιό αυξάνουν.

Αυτό αποτελεί πραγματική ανάσα για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, βλέποντας πως υπάρχει μία σταθεροποίηση της κατάστασης στο μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Σήμερα σε όλες τις κλινικές για τον covid-19 νοσηλεύονται 86 ασθενείς, επί πλέον οκτώ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κλίνες ΜΕΘ/covid και τρεις σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, που σημαίνει ότι υπάρχουν και 4 κενές κλίνες σε θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες έγιναν 10 εισαγωγές ασθενών με covid-19 στο «Αχιλλοπούλειο», αλλά το θετικό είναι ότι τα εξιτήρια ασθενών που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο και τελικά ανέρρωσαν ήταν 13, στοιχείο που δίδει για ακόμη μία ημέρα αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας.

Παράλληλα, από το πρωί διενεργούνται για άλλη μία φορά Drive through rapid tests σε εκατοντάδες πολίτες του Βόλου, που επιθυμούν να υποβληθούν προληπτικά στην εξέταση με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Από το πρωί έχουν σχηματιστεί μεγάλες ουρές αυτοκινήτων έξω από το Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, ώστε οι οδηγοί και οι επιβάτες να υποβληθούν στο τεστ. Τα rapid test για τον covid-19 διεξάγονται δωρεάν και απευθύνονται σε όλους τους πολίτες.

Σήμερα από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποιείται δειγματοληψία για τον κορονοϊό και στην περιοχή του Αλμυρού.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος προειδοποίησε ότι «αν από τα νέα τεστ καταδειχθεί και πάλι υψηλό ποσοστό διασποράς του κορονοϊού δεν θα διστάσει να ζητήσει με δική του πρωτοβουλία το κλείσιμο της μεγάλης παραλίας του Βόλου», όπου παρατηρείται συνωστισμός κόσμου και κυρίως νεολαίας στο παραλιακό πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Πηγή: newsbeast.gr