Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, όπου μίλησε για τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπισε μετά την πρώτη σεζόν στον Παναθηναϊκό, καθώς έπεσε σε κατάθλιψη, ενώ δήλωσε ότι επιθυμεί να αποκτήσει και ελληνικό διαβατήριο.

Συγκεκριμένα, μίλησε στο relevo.com και ανέφερε πως «όταν ήρθα εδώ, τη σεζόν 2019-20 υπέγραψα με Ισπανό τεχνικό διευθυντή (Τσάβι Ρόκα) και Ισπανό προπονητή (Ντάνι Πογιάτος). Ήταν ένα πρότζεκτ για να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στον χάρτη. Να γίνει ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, αλλά και να συμμετάσχει στην Ευρώπη. Όλα όμως καταστράφηκαν μέσα σε τρεις εβδομάδες».

«Στη συνέχεια έφεραν έναν προπονητή που ήταν ακριβώς το αντίθετο με τον Ντάνι. Ήταν αρκετά… ντροπαλός. Δεν ήρθε για να απολαύσει την ομάδα που διέθετε, αλλά… διαφορετικά πράγματα. Χρειάστηκε να δω την κακή πλευρά του ποδοσφαίρου. Ήμουν μόνος και κλείστηκα στον εαυτό μου. Έπεσα σε κατάθλιψη και αποφάσισα να πάω σε ψυχολόγο, τη Λάια, η οποία με βοήθησε», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σημείωσε ότι «δέχθηκα βοήθεια για να αντιμετωπίσω αρκετές καταστάσεις που δεν είχα συνηθίσει να τις αντιμετωπίζω, όπως να βρίσκομαι στον πάγκο ή και εκτός ομάδας. Απέκτησα αυτοπεποίθηση στις προπονήσεις και άρχισα να αποδίδω καλά. Ήταν το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη. Ένα σημαντικό κεφάλαιο στην καθημερινότητα μου. Με βοήθησε να βγω από την τρύπα που είχα κλειστεί και δεν μπορούσα να δω τίποτα άλλο. Ακόμα και το επίπεδο στο οποίο βρίσκομαι, είναι εξαιτίας της».

Ελληνικό διαβατήριο

Για το ενδεχόμενο να αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο, είπε πως «το έχω αναφέρει στην κοπέλα μου και αρχικά το θεώρησε ως αστείο, αλλά εγώ της μίλησα σοβαρά. Επίσης, το έχω συζητήσει με μερικούς συμπαίκτες μου. Θα χρειαστεί να μείνω εδώ για άλλα δύο χρόνια για να πάρω το διαβατήριο μου, αλλά… γιατί όχι;»

Ακόμη, ανέφερε ότι «δεν έβλεπα μέλλον εδώ και δεν ήθελα να είμαι εμπόδιο. Δεν ήθελα καν να προπονηθώ. Ξέροντας ότι έρχεται νέος προπονητής, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα ήταν να ξοδέψει χρόνο μαζί μου. Προσπάθησαν να με πείσουν ότι όλα θα άλλαζαν, αλλά αρνιόμουν να ακούσω».

Πηγή: newsbeast.gr