Σε θυρίδες μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας φαίνεται πως παραπέμπουν αριθμοί σε χαρτί που βρήκε στο αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου η σύζυγός του Βίκυ. Την αποκάλυψη έκανε στον Ant1, ο δικηγόρος της, Νίκος Αλεξανδρής, ο οποίος αναφέρει ότι «μέσα στα χαρτιά ανακαλύφθηκαν κάποιοι αριθμοί, οι οποίοι αντιστοιχούν σε τραπεζικές θυρίδες του εξωτερικού».

Μάλιστα η Βίκυ Τζοχατζοπούλου μέσω νομικών ενεργειών θα ζητήσει να διερευνηθεί ποιοι είναι οι δικαιούχοι των θυρίδων αυτών και ποιο είναι το περιεχόμενό τους.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν κάποιοι θα εικάσουν ότι εκεί ενδεχομένως βρίσκονται χρήματα που για χρόνια αναζητά η πολιτεία, ο κ. Αλεξανδρής απαντά ότι «είναι πολύ πιθανό, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι αυτοί οι αριθμοί βρίσκονται στο αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου και σας θυμίζω ότι έλεγε έως το θάνατό του ότι κάποιοι άλλοι πλούτισαν από αυτήν την ιστορία, και ίσως είναι αυτοί που θα χάσουν τον ύπνο τους μετά τις αποκαλύψεις αυτές».

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2012 ο πρώην υπουργός Άμυνας συνελήφθη με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και λίγους μήνες αργότερα καταδικάστηκε σε 19χρονια ποινή κάθειρξης. Σύμφωνα με την δικαιοσύνη ο πρώην υπουργός δέχθηκε καταθέσεις μεγάλων χρηματικών ποσών από εκπρόσωπο εταιρίας εξοπλιστικών προγραμμάτων, χρήματα τα οποία φέρεται να διακινήθηκαν τμηματικά και μέσω άλλων προσώπων ή εταιρειών, και τα οποία το ελληνικό κράτος ακόμα αναζητά.

«Πρόθεσή της να αποδειχθεί ότι δεν έχει σχέση με την ιστορία»

Η Βίκυ Τζοχατζοπούλου είναι έτοιμη να παραδώσει τα στοιχεία αυτά στις ελληνικές αρχές με αντάλλαγμα, όπως λέει μέσω του δικηγόρου της, ηθική της αποκατάσταση.

«Όλα αυτά τα χρόνια η Βίκυ Τζοχατζοπούλου δικάστηκε, καταδικάστηκε, φυλακίστηκε ενώ η ίδια φώναζε ότι δεν έχει σχέση με βρώμικο χρήματα και βρώμικες συναλλαγές. Η πρόθεσή της, εφόσον αποδειχθεί ότι υπάρχουν χρήματα ή μέρος χρημάτων που ψάχνει η Πολιτεία, τότε θα δώσει στο ελληνικό δημόσιο τα στοιχεία αυτά και έτσι θα αποδειχθεί αυτό που φωνάζει ότι δηλαδή δεν έχει σχέση με αυτήν την ιστορία» ανέφερε ο κ. Αλεξανδρής.

Πηγή: newsbeast.gr