Εξακόσια πενήντα νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Λιβύης, ενώ άλλοι 13 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα ανέρχεται σε 1.102 νεκρούς επί συνόλου 78.473 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, κατά τα δεδομένα του Κέντρου.

Σύμφωνα με τον ίδιο θεσμό, 678 ασθενείς κρίθηκε πως αποθεραπεύθηκαν, με το σύνολό τους να φτάνει τους 49.592.

Τα στοιχεία που ανακοινώνει το κέντρο πάντως, όπως επισημαίνει το ΑΜΠΕ, δεν θεωρείται ότι αποτυπώνουν την πλήρη εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης στη Λιβύη, όπου επικρατεί χαοτική κατάσταση μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι στην εξέγερση του 2011.

Η υπηρεσιακή ειδική επιτετραμμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στη Λιβύη, η Στέφανι Ουίλιαμς, τόνισε προ ημερών, τοποθετούμενη ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, ότι τις πρώτες δύο εβδομάδες του Νοεμβρίου σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, κατά 22%, ιδίως στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας: την Τρίπολη, τη Μισράτα και τη Βεγγάζη.

«Με περιορισμένες δυνατότητες ως προς τη διενέργεια τεστ και ανεπαρκή παρακολούθηση της θνητότητας, οι (επίσημοι) αριθμοί αποτελούν κλάσμα αυτής που ειδικοί υποπτεύονται ότι είναι η αληθινή κλίμακα του προβλήματος», εξήγησε η Αμερικανίδα.

Πηγή: newsbeast.gr