Η Alaska Airlines ανακοίνωσε ότι θα καλύπτει όλα τα ταξιδιωτικά έξοδα των υπαλλήλων της, ώστε να μπορέσουν να πάνε σε άλλη Πολιτεία των ΗΠΑ για άμβλωση, καθώς το συγκεκριμένο δικαίωμα απαγορεύτηκε επίσημα στην χώρα μετά από 50 χρόνια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι, παρά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις αμβλώσεις, θα συνεχίσει να καλύπτει τα ταξιδιωτικά έξοδα των υπαλλήλων της ώστε να υποβάλλονται σε «ορισμένες ιατρικές διαδικασίες και θεραπείες» που δεν θα είναι διαθέσιμες στις περιοχές όπου διαμένουν.

Μάλιστα, ολοένα και περισσότερες εταιρείες πληρώνουν τα έξοδα των υπαλλήλων τους που θέλουν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας, εάν η Πολιτεία όπου διαμένουν τις απαγορεύει.

Η Alaska Airlines το έκανε ήδη και ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι «η σημερινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου» δεν θα οδηγήσει στην κατάργηση αυτής της πρακτικής.

Καναδάς: Φρικιαστική η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Ο Τζάστιν Τριντό χαρακτήρισε «φρικιαστική» την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που ανέτρεψε την απόφαση-ορόσημο του 1973 για το δικαίωμα στην άμβλωση, με τον Καναδό πρωθυπουργό να εκφράζει την συμπόνοια του στις γυναίκες που «χάνουν το νόμιμο δικαίωμά τους στην άμβλωση».

«Οι ειδήσεις που έρχονται από τις ΗΠΑ είναι φρικιαστικές. Η καρδιά μου είναι μαζί με τα εκατομμύρια των Αμερικανίδων που τώρα πρόκειται να χάσουν το νόμιμο δικαίωμά τους για άμβλωση», έγραψε ο Τριντό στο Twitter.

«Καμία κυβέρνηση, κανένας πολιτικός ή άνδρας δεν πρέπει να λέει σε μια γυναίκα τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει με το σώμα της», είπε.

Πηγή: newsbeast.gr