Ο Άλεκ Μπάλντουιν κατέθεσε μήνυση σε τέσσερα μέλη της παραγωγής της ταινίας Rust στα γυρίσματα της οποίας πυροβόλησε και σκότωσε με το όπλο που κρατούσε τη κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς σοκάροντας το Χόλυγουντ.

Ειδικότερα ο Άλεκ Μπάλντουιν μήνυσε τους Χάνα Γκουτιέρεζ – Ριντ, τον Ντέιβ Χoλς, τη Σάρα Ζάκρι και τον Σεθ Κένεντι, επειδή δεν τήρησαν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας στο πλατό. «Αυτή η τραγωδία συνέβη επειδή πραγματικές σφαίρες παραδόθηκαν στο πλατό και με αυτές γέμισαν το όπλο», έγραψε ο δικηγόρος του Μπάλντουιν, Λουκ Νίκας σύμφωνα με πολλά αμερικανικά μέσα.

«Η Γκουτιέρεζ – Ριντ, απέτυχε να ελέγξει προσεκτικά τις σφαίρες ή το όπλο, ο Χολς απέτυχε να ελέγξει προσεκτικά το όπλο, αλλά ανακοίνωσε ότι το όπλο ήταν ασφαλές πριν το παραδώσει στον Μπάλντουιν, και η Ζάκρι δεν ενημέρωσε ότι η Γκουτιέρεζ – Ριντ ενεργούσε απερίσκεπτα εκτός του σετ και ήταν ένας κίνδυνος για την ασφάλεια των γύρω της», συνέχισε ο Νίκας.

Πρόσθεσε ότι ο ηθοποιός «επιδιώκει να καθαρίσει το όνομά του» και να καταστήσει τους κατηγορούμενους «υπεύθυνους για τη συμπεριφορά τους».

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Μπάλντουιν κατηγορεί επίσης τον Κένεντι, ο οποίος προμήθευσε όλα τα όπλα της ταινίας, ότι αποθήκευσε επιπόλαια τα πυρομαχικά.

Επικαλείται επίσης μια αναφορά του FBI που έδειξε ότι η Ζάκρι και η Γκουτιέρεζ – Ριντ, δηλαδή η ειδική επί των προπς (κινηματογραφικά αντικείμενα) και η σιδηρουργός δεν παρακολουθούσαν τις πραγματικές σφαίρες που κυκλοφορούσαν στο πλατό.

Πηγή: newsbeast.gr