Για φιλία του με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο ο οποίος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης (10/01) σε ηλικία 82 ετών, μίλησε ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος στην εκπομπή «Live News».

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος διατηρούσε χρόνια φιλική σχέση με τον τέως βασιλιά πριν καν ο ίδιος στεφθεί και αναλάβει τα καθήκοντα που θα έγραφαν ιστορία στην Ελλάδα.

«Το ανέμενα ότι αυτή θα ήταν η απόφαση της κυβέρνησης. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να τιμηθεί περισσότερο. Υπήρξε για κάποια χρόνια Βασιλεύς των Ελλήνων, είναι τέως Βασιλεύς των Ελλήνων. Δεν διαγράφεται η ιστορία, η ιστορία θα τον κρίνει αλλά ο θάνατος είναι θάνατος και πρέπει να τον τιμούμε. Τον γνωρίζω πριν παντρευτεί την Άννα Μαρία και γίνει αντιβασιλεύς. Συνεπώς έχω μία μακρά χρονική διαδρομή μαζί του και στην Ελλάδα και στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της Χούντας και μετά όταν εγκαταστάθηκε στο Πόρτο Χέλι μέχρι πρόσφατα. Αγαπούσε πολύ τον ελληνικό λαό και λειτούργησε όπως πίστευε ότι έπρεπε να λειτουργήσει. Υπήρξε ένας απλός άνθρωπος, ακέραιος, συναισθηματικός.

Αυτό που πιστεύω ότι υπήρχε η μεγαλύτερη αστοχία ήταν η αφαίρεση της ιθαγένειας γιατί δεν είχε ούτε πολιτική ούτε ιστορική ούτε κοινωνία σημασία και δεν μπορεί να τεκμηριωθεί τέτοια απόφαση», παραδέχτηκε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Πηγή: newsbeast.gr