Στο πλευρό των ανθρώπων της Κρήτης που εμπλήγησαν από την κακοκαιρία θα σταθεί η οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, με μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία των ολυμπιακών μεταλλίων του θα δοθεί σ’ αυτούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο 43χρονος είχε ως τελευταία επιθυμία τα μετάλλιά του να τεθούν σε δημοπρασία και τα χρήματα που θα μαζευτούν να διατεθούν σε παιδιά με καρκίνο.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι μία από τις Ολυμπιακές δάδες που είχε στην κατοχή του ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, αυτή των αγώνων του Σίδνεϊ και είχε χαρίσει στον Αλέξη Τσίπρα, θα βγει και αυτή σε δημοπρασία, αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την επέστρεψε στην οικογένειά του Ολυμπιονίκη για να μπει μαζί με τα μετάλλιά του προς δημοπρασία.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Πριν από ενάμιση χρόνο όταν ο Αλέξανδρος έκανε το πολύ σοβαρό χειρουργείο στον πνεύμονα εν μέσω πανδημίας, για να ευχαριστήσει τον Αλέξη Τσίπρα για όλη του τη βοήθεια και την στήριξη, αποφάσισε να του χαρίσει μία από τις Ολυμπιακές δάδες που είχε στην κατοχή του, αυτή των αγώνων του Σίδνεϊ. Ο πρόεδρος δεν ήθελε να δεχτεί ένα τέτοιο πολύτιμο δώρο, του είπε να την κρατήσει ο Αλέξανδρος για τα παιδιά του, όμως ο Αλέξανδρος επέμενε, μάλιστα του είπε χαρακτηριστικά: “Πρόεδρε, πάρτη και χάρισέ την αν θέλεις και στα παιδιά σου, να παίζουν μπέιζμπολ στο σαλόνι σου με αυτήν, εμένα με νοιάζει μόνο να σκέφτομαι ότι την έχεις εσύ”.
Χθες μετά την τελετή, ο Αλέξης Τσίπρας, μας πλησίασε την οικογένεια του Αλέξανδρου και μας είπε ότι θέλει να μας επιστρέψει αυτή τη δάδα και να μπει μαζί με τα μετάλλιά του προς δημοπρασία. Τον ευχαριστούμε πολύ και μετά από αυτή την κίνηση του προέδρου, ως οικογένεια αποφασίσαμε να προσθέσουμε και εμείς τις δύο τελευταίες Ολυμπιακές δάδες που είχε ο Αλέξανδρος στη συλλογή του, αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και αυτή του Πεκίνο προς δημοπρασία, η τελευταία μάλιστα έχει και τεράστια συλλεκτική αξία, καθώς ο Αλέξανδρος ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος το 2008.

Τέλος, συγκλονισμένοι από τις βιβλικές καταστροφές στην Κρήτη και την απώλεια συνανθρώπων μας τόσο άδικα, αποφασίσαμε, μέρος των εσόδων από τα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν να δοθούν και στους πληγέντες της Κρήτης. Στέλνουμε σε όλους σας μια μεγάλη αγκαλιά, με την ευχή να μπορέσουμε να απαλύνουμε έστω και στο ελάχιστο τον πόνο σας.

Η οικογένεια του Αλέξανδρου».

Πριν από ενάμιση χρόνο όταν ο Αλέξανδρος έκανε το πολύ σοβαρό χειρουργείο στον πνεύμονα εν μέσω πανδημίας, για να…

Posted by Alexandros Nikolaidis on Sunday, October 16, 2022

Πηγή: newsbeast.gr