Για την 28χρονη Αλεξάντρα Χαντ το να μεγαλώνει ως κόρη δύο δασκάλων στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης σήμαινε πως η εκπαίδευση ήταν κάτι υψίστης σημασίας. Κάτοχος μεταπτυχιακού ούσα στη Δημόσια Υγεία από το πανεπιστήμιο της Φιλαδέλφεια και εργαζόμενη ως διαχειρίστρια δεδομένων σε μια βιοφαρμακευτική εταιρεία, η 28χρονη Αμερικανίδα διεκδικεί μία θέση στο αμερικανικό Κογκρέσο στην τρίτη περιφέρεια της Πενσυλβάνια. Η Χαντ, από το Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, απειλεί την εκπροσώπηση του Ντουάιτ Εβανς και η κόντρα τους θα γίνει στις προκριματικές εκλογές του επομένου Μαΐου.

Η ίδια όμως, μιλώντας στον ιστότοπο The Lily, νιώθει ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να μιλήσει όχι μόνο για το ακαδημαϊκό παρελθόν της και την μέχρι τώρα πορεία της στο χώρο των φαρμακευτικών εταιρειών, αλλά και για την εργασία της ως στρίπερ στα χρόνια που πήγαινε στο πανεπιστήμιο.

Η Χαντ παραδέχεται ότι δούλευε ως «σεξεργάτρια» (αυτός είναι ο επίσημος όρος που χρησιμοποιείται για τις εργαζόμενες στο χώρο των στριπτίζ κλαμπ) προκειμένου να μπορέσει να αποπληρώσει τις σπουδές της, αν και όπως αναφέρει εμφατικά, φοβόταν πως αυτό ενδέχεται να αποσπάσει την προσοχή των δυνητικών της ψηφοφόρων από τα πραγματικά της προσόντα.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ίδια, «το να κρύψω τι έκανα στο παρελθόν ήταν η πιο απλή επιλογή», κυρίως γιατί, όπως θυμάται, στην προηγούμενη εργασία της ως προπονήτρια ομάδων ποδοσφαίρου, όταν έμαθαν οι γονείς των παιδιών πως είχε εργαστεί ως στρίπερ, ζήτησαν την απομάκρυνσή της. Εν ολίγοις, η 28χρονη έχασε τη δουλειά της λόγω του δήθεν σκιώδους και ύποπτου παρελθόντος της και έκτοτε ορκίστηκε να μην αποκαλύπτει τόσο εύκολα τέτοιες λεπτομέρειες για το ποιον της.

Η ελπίδα για το αύριο

Ωστόσο, σήμερα, αν η Χαντ κερδίσει μία θέση στο Κογκρέσο θα βοηθήσει στο να ξεπεραστεί το στίγμα καθώς, όπως υπερτονίζει, το να έχεις εργαστεί ως στρίπερ δεν σε καθιστά αυτόματα ένα μη παραγωγικό μέλος της κοινωνίας.

Η 28χρονη αποκαλύπτει πως ξεκίνησε να χορεύει σε στριπτιζάδικα προκειμένου να συμπληρώσει το εισόδημά της και να πάρει το πτυχίο της, καθώς τα κολλέγια απαιτούν υπέρογκα ποσά ως δίδακτρα. Η ενασχόληση με το στριπτίζ προέκυψε σαν τελευταία λύση την εποχή που εργαζόταν ως σερβιτόρα στην καφετέρια της πανεπιστημιούπολης.

«Δεν θέλω να γίνω το πρόσωπο ή η εκπρόσωπος της σεξουαλικής εργασίας», επισημαίνει με την σειρά της η Χαντ, συνεχίζοντας πως «πρέπει να επιστραφούν στις σεξεργάτριες όλα εκείνα τα δικαιώματα που τους έχουν αφαιρεθεί. Το επίκεντρο πρέπει να είναι οι ανάγκες των σεξεργατών ως κοινότητα, που περιλαμβάνουν την οικονομική ασφάλεια, την ασφάλεια από την κάθε μορφής βία και την ασφαλή πρόσβαση σε στέγαση, δομές υγείας και θεραπεία από εθισμούς».

Ένα από τα αιτήματα της εκστρατείας της είναι και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των πρώην συναδέλφων της. Θέλει να είναι σίγουρη ότι τα μηνύματα που περνάει είναι αυτά των πραγματικών αναγκών και αυτής της κοινότητας, ελπίζοντας ότι η καμπάνια της θα φέρει την ουσιαστική προσοχή στις ανάγκες μίας περιθωριοποιημένης κοινωνικά ομάδας.

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι της γενιάς μας βλέπουν τους σεξεργάτες ως «κάτι κουλ» και δεν αντιλαμβάνονται τα πραγματικά και δύσκολα προβλήματα που ενδεχομένως να έχω αντιμετωπίσει τόσο εγώ όσο και τόσοι άλλοι και άλλες», συνοψίζει, επιθυμώντας, όπως λέει, «να γίνει το περιβάλλον της σεξεργασίας ένα πιο ασφαλές μέρος για τους εργαζόμενους σε αυτό».

Ωστόσο, παρόλο που έκανε τη γενναία αυτή αποκάλυψη, πιστεύει ότι πολλοί συμπατριώτες της θα ήταν αυτοί που θα την περιφρονούσαν αν όντως κατάφερνε και έφτανε μέχρι το Καπιτώλιο. «Νομίζω ότι ενδέχεται να υπάρξουν απειλές για την ασφάλειά μου. Και πιθανότατα δεν θα με αντιμετώπιζαν σωστά οι άνδρες, ίσως και μερικές γυναίκες, όμως είμαι έτοιμη να το αντιμετωπίσω κατάματα και αυτό το ενδεχόμενο», παραδέχεται μετά λύπης της η ίδια η Χαντ.

Ωστόσο, μιλώντας με πολλές εκατοντάδες ψηφοφόρους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας, είπε ότι βοηθήθηκε αρκετά στο να απεκδυθεί της ντροπής που κουβαλούσε για το πρώην επάγγελμά της. «Αν οι άνθρωποι μου επιτίθενται για αυτό, αυτός είναι ο μισογυνισμός τους, ο σεξισμός τους και ο φανατισμός τους. Δεν με ενοχλεί γιατί έχει να κάνει με εκείνους», τονίζει η ίδια εμφατικά και εντυπωσιάζει τους πάντες με την ευρυμάθεια, την παιδεία και την μόρφωσή της.

«Η Χαντ είναι έξυπνη, φιλόδοξη και πολιτικά κατανοητή», αναφέρει το άρθρο, καταλήγοντας με νόημα ότι «ας ελπίσουμε ότι η εργασία της ως χορεύτρια δε θα καθορίσει ολόκληρη την πολιτική καμπάνια και την ταυτότητά της».

Εάν κερδίσει, η Χαντ θα είναι η πρώτη πρώην στρίπερ που θα κατέχει ομοσπονδιακό δημόσιο αξίωμα στις ΗΠΑ.

Πηγή: newsbeast.gr