Λίγο πριν μπει στη δικαστική αίθουσα για τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη και την απολογία του, ο Αλέξης Κούγιας προχώρησε σε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες το πρωί της Δευτέρας (27/06). Ο ποινικολόγος, σημείωσε πως μέσα από την υπόθεση Λιγνάδη διαπίστωσε πως το ελληνικό θέατρο είναι ένα «μεγάλο κρεβάτι» το οποίο χρειάζεται κάθαρση.

«Δεν γνώριζα τι συμβαίνει στο ελληνικό θέατρο. Διαβάζοντας αυτήν την υπόθεση και κυρίως κατά την διαδικασία, όταν είδα να περνούν από την αίθουσα του δικαστηρίου αυτές οι αμφιλεγόμενες προσωπικότητες που κυριαρχούν στο ελληνικό θέατρο είδα το τι περίεργες προσωπικότητες διαφεντεύουν το ελληνικό θέατρο και τι συνθήκες ζωής έχουν στο ελληνικό θέατρο. Πραγματικά πιστεύω ότι με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη θα πρέπει να γίνει μια κάθαρση στο ελληνικό θέατρο. Τελικά, αυτό το οποίο απεδείχθη είναι ότι το ελληνικό θέατρο είναι ένα πολύ μεγάλο κρεβάτι» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

«Αυτό το οποίο είναι το ελληνικό θέατρο είναι μια αλλαγή ερωτικών συντρόφων και ανάλογα με τα συναισθήματα και τα ερωτικά πάθη, καθορίζονται και οι συνθήκες προβολής αυτής της τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς αιώνων που έχουμε να προβάλλουμε στο Εθνικό και στα άλλα θέατρα. Πραγματικά το λέω, το θέατρο χρειάζεται κάθαρση» σχολίασε ο Αλέξης Κούγιας.

Πηγή: newsbeast.gr