Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε μήνυμά του στον λογαριασμό του στο Twitter απέτισε φόρο τιμής στον Πελέ, που άφησε την τελευταία πνοή του σε ηλικία 82 ετών σε νοσοκομείο του Σάο Πάουλο της Βραζιλίας το βράδυ της Πέμπτης (29/12).

«Για εμάς που βρεθήκαμε παιδιά σε ένα γηπεδάκι με μια μπάλα στα πόδια, ο Πελέ ήταν ο πρώτος ήρωας που θέλαμε να γίνουμε την ώρα που σουτάραμε. Ύστερα θέλαμε να γίνουμε Μαραντόνα, σήμερα τα παιδιά μας θέλουν να γίνουν Μέσι. Ο Πελέ ήταν ο πρώτος των πρώτων – η αφετηρία όλων», έγραψε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνοδεύοντας το μήνυμά του με μια φωτογραφία όπου ο «βασιλιάς» φιλάει μια μπάλα.

Η κηδεία του Πελέ θα γίνει την Τρίτη (3/1) στο Σάο Πάουλο, ενώ για 24 ώρες μεταξύ της Δευτεράς (2/1) και της Τρίτης η σωρός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο «Βίλα Μπελμίρο» της Σάντος, της ομάδας όπου αναδείχθηκε και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του. Στη Βραζιλία, η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος προκειμένου ο λαός της χώρας να θρηνήσει έναν από τους σημαντικότερους Βραζιλιάνους στην ιστορία του έθνους.

Πηγή: newsbeast.gr