Το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τη διασκέδαση και η διασκέδαση με τη μουσική. Ο δήμος Αλίμου όμως αποφάσισε να κλείνουν τα μαγαζιά στο παραλιακό μέτωπο τη μουσική στις 23:00 (12 καταστήματα στο σύνολο) με τον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη να λέει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Όποιο κατάστημα συνεχίζει να παίζει μουσική μετά της 23:00 θα θεωρείται παράνομο και θα ειδοποιείται η Αστυνομία και μετά τις τρεις παραβάσεις θα μπαίνει λουκέτο. Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 7 Ιουνίου και θα επανεκτιμηθεί.

«Το μέτρο είναι ακραίο γιατί έχει προηγηθεί μια ακραία και παράλογη κατάσταση εδώ. Πριν ξεκινήσει η θερινή περίοδος φώναξα τους καταστηματάρχες να μιλήσουμε, και συμφωνήσαμε ότι μπορεί να συνυπάρξει η οικιστική ζώνη με τη διασκέδαση στην παραλιακή ζώνη. Από την Ποσειδώνος ο ήχος φτάνει μέχρι τη μέση της πόλης μας. Ακούν το βράδυ το πρόγραμμα των μαγαζιών. Πρέπει να περιορίσουν τα φαινόμενα της ηχορύπανσης που είχαμε πολύ συχνά τα προηγούμενα χρόνια. Ανταγωνίζονται οι καταστηματάρχες μεταξύ τους ποιος θα καλύψει τη μουσική του άλλου», είπε ο κ. Κονδύλης στο Mega.

«Η κατάσταση είναι πέρα από το λογικό και το φυσιολογικό, έχει ξεφύγει εντελώς. Καταστήματα έστησαν εξέδρες πάνω στην αμμουδιά, έβαλαν συγκρότημα με μπουζούκια να κάνει live, έστησαν συναυλία trap πάνω στην αμμουδιά, αυτά χωρίς πρόβλεψη για έλεγχο του ήχου ξεφεύγουν από το φυσιολογικό. Ισχύει λοιπόν το 11 που λέει ο νόμος για τη μουσική για μια βδομάδα, στην οποία θα ψάξουμε να βρούμε τρόπο να συνυπάρχουμε. Εμείς λέμε ότι υπάρχει τρόπος να συνυπάρχουμε, αρκεί να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. Είναι συνολικά 12 καταστήματα στην παραλία», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Πηγή: newsbeast.gr