«Τις προθέσεις του Ερντογάν κανείς δεν μπορεί να τις προβλέψει, αλλά σχεδιάζονται αντιδράσεις» επισήμανε ο σύμβουλος της κυβέρνησης επί θεμάτων ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους και πρώην υπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, σχολιάζοντας το κρεσέντο προκλήσεων του Τούρκου προέδρου. Ξεκαθάρισε πάντως ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη για τυχόν προκλήσεις της Τουρκίας».

«Οι συνεχείς δηλώσεις του κ. Ερντογάν και των στελεχών του δημιουργούν δύο ανησυχίες: η μια αφορά την Ελλάδα και η άλλη αφορά την Τουρκία. Το πρώτο είναι οι συνεχείς απειλές να κάνουν την Ελλάδα να ησυχάσει. Να πει “τι ακούμε; άλλο ένα, δεν πειράζει προχωράμε στο επόμενο”. Αυτό δεν συμβαίνει, κάθε δήλωση αναλύεται, μετριέται μεταφέρεται σε όλα τα επίπεδα, αμυντικό, διπλωματικό κλπ» διαβεβαίωσε ο κ. Στεφανής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η δεύτερη ανησυχία, συνέχισε ο πρώην υφυπουργός, είναι στο εσωτερικό της Τουρκίας. «Η διελκυστίνδα μεταξύ των Τούρκων πολιτικών για το ποιος θα πει το πιο ακραίο πράγμα έναντι της Ελλάδας έρχεται και αυτοεγκλωβίζει την Τουρκία. Τέτοιες λεκτικές εκφράσεις είναι σε βάρος τους και σε βάρος της καλής γειτονίας μεταξύ των δύο εθνών» σημείωσε.

«Πρέπει να αντιληφθούν οι Τούρκοι πολίτικοι ότι ο τούρκικος λαός θέλει να κοιτάξει το μέλλον του, θέλει να προχωρήσει προς τα εμπρός. Είναι καλύτερος ο διάλογος» κατέληξε ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Πηγή: newsbeast.gr