«Ο αθλητισμός είναι το προπύργιο της δικαιοσύνης, της τιμιότητας και της ισονομίας, διότι δεν τηρεί κανέναν αποκλεισμό και δίνει ευκαιρίες σε όλους», είχε πει κάποτε ο πρώην μπασκετμπολίστας και νυν προπονητής, Παναγιώτης Γιαννάκης, αναδεικνύοντας τις βαθύτερες αξίες των σπορ. Σε απομακρυσμένες περιοχές, οι οποίες συχνά μοιάζουν απομονωμένες, ο αθλητισμός αποκτά πολύ σημαντικό κοινωνικό ρόλο, προσφέρει διέξοδο σε παιδιά και ενηλίκους, αλλάζει την καθημερινότητά τους προς το καλύτερο και έχει πολλαπλά οφέλη για τον νου και το σώμα.

Στο ακριτικό Διδυμότειχο, ο αθλητισμός αποκτά πλέον βασικό ρόλο στην καθημερινότητα και επιτρέπει στα παιδιά να αθλούνται και να ονειρεύονται χωρίς αποκλεισμούς, με ίσες ευκαιρίες. Κι αυτό γιατί η bwin, σε συνεργασία με  την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», εγκαινίασαν ένα ακόμα σημαντικό έργο στην ακριτική Ελλάδα, δείχνοντας πίστη στις αρχές και στη φιλοσοφία που διέπουν μια βραβευμένη συνεργασία! Αποδεικνύουν ότι δεν κάνουν διακρίσεις και προχωρούν μαζί σε μια ακόμα πρωτοβουλία κομβικής σημασίας για ένα κομμάτι της κοινωνίας, το οποίο χρειαζόταν την έμπρακτη στήριξή τους. Μια στήριξη, η οποία προσφέρεται απλόχερα εδώ και τρία χρόνια, έχοντας ως αποτέλεσμα την υλοποίηση δεκάδων έργων, τα οποία έχουν ωφελήσει πάνω από 50.000 παιδιά, νέους και τις οικογένειές τους.

Έτσι, λοιπόν, την Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των πλήρως ανακατασκευασμένων γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ/χάντμπολ του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου. Στα δύο τερέν, συνολικού εμβαδού άνω των 790 τ.μ., επιστρώθηκε ειδικός ασφαλής τάπητας, ο οποίος χρησιμοποιείται σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις. Επίσης, δημιουργήθηκαν διαγραμμίσεις για τα τρία αθλήματα και εγκαταστάθηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός ώστε τα γήπεδα να καταστούν χρηστικά. Παράλληλα, καλλωπίστηκε ο προαύλιος χώρος, με στόχο οι μαθητές να παίζουν σε ένα χρωματιστό και ακόμη πιο όμορφο μέρος.

Το έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε έγκαιρα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν θα ωφελήσει μόνο τους μαθητές, αλλά όλα τα παιδιά και τους νέους της περιοχής, καθώς τους δίνει την δυνατότητα να εντάξουν τον αθλητισμό στην καθημερινότητά τους, να ασκηθούν, να γνωρίσουν τις αξίες του και να καλλιεργήσουν το ιδεώδες της ευγενούς άμιλλας. Την κορδέλα έκοψαν η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου και ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου, Σταύρος Παπαμιχαήλ με την Ιωάννα Μπερίου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της bwin.

Η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, δήλωσε: «Παιδικές χαρούμενες φωνές και φέτος στο Διδυμότειχο. Γι’ αυτά τα παιδιά που ζουν εδώ, στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδας ήρθαμε ξανά, για να τα δούμε αυτή τη φορά να αθλούνται σε ανανεωμένους όμορφους χώρους. Με την πολύτιμη υποστήριξη της bwin ανακατασκευάσαμε και προσφέρουμε υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις στα παιδιά του Διδυμοτείχου. Στόχος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» είναι η δημιουργία ίσων ευκαιριών για τα παιδιά και τους νέους σε κάθε γωνιά της χώρας μας και ειδικότερα στις ακριτικές περιοχές και χαιρόμαστε που η bwin είναι συνοδοιπόρος μας στο όραμα μας αυτό».

Με τη σειρά του ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου, Σταύρος Παπαμιχαήλ, είπε: «Mε χαρά υποδεχόμαστε στο Σχολείο μας, την Ένωση Μαζί για το Παιδί , καθώς επίσης και εκπροσώπους της bwin, που είναι υποστηρικτής του έργου κατασκευής των γηπέδων Μπάσκετ και Βόλεϊ. Τη μέρα αυτή λοιπόν εγκαινιάζουμε μαζί τα γήπεδα αυτά, που από τον περασμένο Ιούλιο κοσμούν την αυλή του Σχολείου μας. Πρόκειται για δύο γήπεδα περίπου 800 τ.μ περίπου τα οποία πληρούν τις τελευταίες και πιο σύγχρονες προδιαγραφές που εφαρμόζονται για εξωτερικούς αθλητικούς χώρους. Η χαρά μας είναι μεγάλη, γιατί είναι ένα έργο πολύ σημαντικό για το Σχολείο μας, καθώς επίσης και για ολόκληρη την ακριτική μας πόλη. Στα γήπεδα αυτά έχουν τη δυνατότητα πλέον τα παιδιά του Σχολείου μας ,αλλά και της περιοχής να αθλούνται και να παίζουν με ασφάλεια. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση αυτού του σημαντικού έργου».

Εκ μέρους της bwin, η Ιωάννα Μπερίου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, δήλωσε: «Βρεθήκαμε και πάλι στο Διδυμότειχο, για να εγκαινιάσουμε όλοι μαζί, αυτή τη δύσκολη περίοδο, δύο ολοκαίνουργια γήπεδα. Οι χώροι για μπάσκετ και βόλεϊ δημιουργήθηκαν εκ νέου με περηφάνια και αγάπη για το ακριτικό στοιχείο της χώρας μας, από την ομάδα της bwin και της Ένωσης Μαζί για το Παιδί. Ευχαριστούμε πολύ τον Διευθυντή του Σχολείου, που διοργάνωσε αυτή τη συγκινητική εκδήλωση για όλους εμάς, αλλά κυρίως για τους μαθητές του, που πλέον έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Η πάγια έμπρακτη στήριξή μας στο έργο της Ένωσης θα συνεχιστεί και το 2021, δημιουργώντας ακόμα περισσότερα γήπεδα σε μέρη που ο αθλητισμός σημαίνει τόσα πολλά για τα παιδιά, δημιουργώντας τους αυριανούς πρωταθλητές».

Η bwin, στηρίζει το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», ως αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης. Περισσότερα για το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της bwin, μπορείτε να βρείτε στο: bwincares.gr.

Πηγή: newsbeast.gr