Ακριβώς δύο μήνες πριν από την άφιξή του στον Λευκό Οίκο, όπου θα διαδεχθεί τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζο Μπάιντεν γίνεται σήμερα 78 ετών. Θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου 2021 και θα γίνει ο μεγαλύτερος σε ηλικία πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Το επιτελείο του δεν ανακοίνωσε καμία ιδιαίτερη εκδήλωση για τα γενέθλιά του, ωστόσο για εκείνον και τους συνεργάτες του ήρθαν κάποια «δώρα».

Το σημερινό πρόγραμμα του Μπάιντεν περιλαμβάνει μια συνάντηση στο προπύργιό του στην Ουάσινγκτον, στο Ντελαγουέρ, με τη Νάνσι Πελόζι, πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά και τον Τσακ Σούμερ, επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών της Τζόρτζια δήλωσε σήμερα πως ο πρόεδρος Τραμπ δεν κέρδισε τις εκλεκτορικές ψήφους της πολιτείας, έπειτα από την ανακαμέτρηση με το χέρι και την επικύρωση των αποτελεσμάτων που πραγματοποιήθηκε μετά τη νίκη με μικρή διαφορά του Δημοκρατικού αντιπάλου του.

«Όπως και οι υπόλοιποι Ρεπουμπλικανοί, είμαι απογοητευμένος, ο υποψήφιός μας δεν κέρδισε τις εκλεκτορικές ψήφους της Τζόρτζια», δήλωσε ο Μπραντ Ραφενσμπέργκερ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος αποκάλεσε τον εαυτό του υπερήφανο υποστηρικτή του Ντόναλντ Τραμπ. «Μότο μου είναι πως οι αριθμοί δεν ψεύδονται. Ως υπουργός Εσωτερικών, πιστεύω πως οι αριθμοί που παρουσιάσαμε σήμερα είναι ορθοί».

Πηγή: newsbeast.gr