Η Ελληνική Ένωση Καφέ, στο πλαίσιο της ενεργούς συμμετοχής της στο δημόσιο διάλογο με στόχο την ανάπτυξη του κλάδου σε συνθήκες  υγιούς ανταγωνισμού, παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια χωρίς προηγούμενο κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία έχει ανατρέψει συνολικά τον τρόπο που ζούσαμε, επιχειρούσαμε και εργαζόμαστε μέχρι σήμερα. Επιστήμονες, κυβερνήσεις και επιχειρήσεις καλούνται για μακρό χρονικό διάστημα να διατηρούν μια εύθραυστη ισορροπία μεταξύ της ανθρώπινης υγείας και της οικονομίας, κάτι πρωτόγνωρο και ιδιαίτερα πολύπλοκο.  Η χώρα μας αναγνωρίστηκε διεθνώς για την επιτυχημένη μέχρι σήμερα διαχείριση αυτής της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, αλλά τώρα δοκιμάζονται εκ νέου οι αντοχές του συστήματος υγείας και της οικονομίας. Οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολοι για αρκετούς συμπολίτες μας και αποφασιστικής σημασίας για πολλές επιχειρήσεις που προσφέρουν στην οικονομία και την απασχόληση.

Ένας από τους πιο ζωτικούς κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας είναι ο ευρύτερος κλάδος της εστίασης, ο οποίος είναι και αυτός που δέχεται τα μεγαλύτερα πλήγματα από την πανδημία και τα μέτρα για τον περιορισμό της. Εδώ αξίζει να τονιστεί ότι εκτός από τους άμεσα πληγέντες, δηλαδή τα καταστήματα, αναγνωρίζεται ότι εξίσου πλήγμα δέχεται και όλη η προμηθευτική αλυσίδα των καταστημάτων, που αντιπροσωπεύει ένα ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι της οικονομικής δραστηριότητας. Η ΕΕΚ εκφράζει και συμμερίζεται τις ανησυχίες των επιχειρηματιών των οποίων η δραστηριότητα έχει ανασταλεί τελείως ή έχει περιοριστεί. Τα κυρίαρχα ερωτήματα αφορούν την αποτελεσματικότητα των πρόσφατων μέτρων, τη διάρκειά τους, πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν, αν επαρκούν τα μέτρα στήριξης, και ακόμα, πόσο διάστημα θα διαρκέσει η κρίση της πανδημίας και πόσο θα αντέξουν οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι.

Η Ελληνική Ένωση Καφέ, με τη συσσωρευμένη εμπειρία και τεχνογνωσία των μελών της, είναι όπως πάντα στη διάθεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και οργανισμών για να συμβάλει στη συζήτηση και στη λήψη αποφάσεων προς την καλύτερη δυνατή διαχείριση των θεμάτων του κλάδου και στην περίοδο αυτής της διπλής υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Πηγή: newsbeast.gr