Στόχος ομάδας ατόμων έγινε το μεσημέρι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Βίτσας, στη διάρκεια πορείας γειτονιάς στο Ίλιον για την τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες ο κ, Βίτσας συμμετείχε στη διαδήλωση με άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ομάδα αναρχικών όταν αντιλήφθηκε την παρουσία του κ. Βίτσα στη συγκέντρωση άρχισε να τον αποδοκιμάζει ενώ κινήθηκαν και απειλητικά εναντίον του.

Κάποιες αναφορές κάνουν λόγο ότι το επεισόδιο εξελίχθηκε σε σύρραξη μεταξύ των αναρχικών και διαδηλωτών που θέλησαν να υπερασπιστούν τον κ. Βίτσα.

Υπάρχουν αναφορές που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί ότι δέχθηκε χτυπήματα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για το επεισόδιο και έσπευσε στο σημείο ωστόσο την ώρα που έφτασαν τα όργανα της τάξης είχε λήξει.

Σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, υπήρξε ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό από την ομάδα «Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού», στην οποία αναφέρει: «Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της τοπικής συγκέντρωσης και ενώ μόλις είχαν αρχίσει να συγκροτούνται τα μπλοκ και να προσέρχεται κόσμος, εντοπίσαμε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα στην κεντρική πλατεία του Ιλίου ως “διαδηλωτή” (sic) για το κρατικό και καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη (για το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι συνυπεύθυνη) και με τις ευλογίες της τοπικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΕΚ και λοιπών αβανταδόρων της σοσιαλδημοκρατίας. Του επιτεθήκαμε και ακολούθησε μια εκτεταμένη σύρραξη και συμπλοκή με δεκάδες οπαδούς του και με την υποστήριξη (σε ορισμένα παραδείγματα και επί του πρακταίου υποστήριξη) των τοπικών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς».

ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ».

Πηγή: newsbeast.gr