Να ανασκευάσει τα όσα είχε έγραψε στα social media κατά του δημοσιογράφου Αντώνη Σρόιτερ που πήρε προχθές την τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού, επιχείρησε σήμερα ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και επίσης δημοσιογράφος στο επάγγελμα, Χρήστος Γιαννούλης.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε γράψει χαρακτηριστικά στο Twitter: «Η συνέντευξη θα κλείσε με έκδοση τιμολογίου ή απόδειξη παροχής υπηρεσιών; Χωρίς το ΦΠΑ ή με το ΦΠΑ;» αφήνοντας με αυτό τον τρόπο να εννοηθεί ότι ο παρουσιαστής είχε χρηματιστεί. Την εν λόγω ανάρτηση πάντως την κατέβασε λίγη ώρα αργότερα μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Μιλώντας λίγο νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ο κ. Γιαννούλης υποστήριξε ότι με τις αναρτήσεις του δεν υπαινίχθηκε ότι ο κ. Σρόιτερ και οι δημοσιογράφοι του Alpha πληρώθηκαν για τη συνέντευξη, προσθέτοντας ωστόσο ότι «ο Μητσοτάκης έχει βάλει το χέρι του σε μια αντιδημοκρατική ενημέρωση».

«Σε καμία περίπτωση, τόνισε, δεν υποστήριξα ότι είναι πληρωμένη η συνέντευξη, ούτε ότι ο εργαζόμενος χρηματίστηκε ή συναλλάχτηκε για τη συνέντευξη. Αυτό που είπα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται με κάποιον τρόπο να περνάει τις λιγότερες δυνατές κριτικές στον δημόσιο λόγο. Δεν υπαινίχθηκα χρηματισμό του Σρόιτερ, ήταν ένα σαρκαστικό σχόλιο και κατέβηκε όχι από φόβο, αλλά επειδή έχει χαθεί η δυνατότητα να γίνεται συζήτηση κριτικής και σχολίων, χωρίς να μετατρέπεται σε λύσσα εκτόνωσης. Σέβομαι και τιμώ τη δημοσιογραφική παρουσία συναδέλφων».

Ο βουλευτής υποστήριξε τέλος ότι έχει δικαίωμα, ως πολίτης, να ασκεί κριτική, ενώ διέψευσε ότι κατέβασε το σχόλιό του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατόπιν παρέμβασης της Κουμουνδούρου και του ίδιου του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Τσίπρας πάει σε ζωντανές συνεντεύξεις όπου δεν υπάρχει καμία συνθήκη ανελευθερίας του δημοσιογράφου. Το ίδιο θέλω να πιστεύω ότι ισχύει και για τον κ. Σρόιτερ. Δεν τίθεται θέμα πληρωμένης συνέντευξης. Προσπάθησε να κάνει τη δουλειά του, δεν ήταν ικανοποιητική για μένα. Ο σαρκασμός αφορά τον κ. Μητσοτάκη, όχι τους εργαζόμενους του Alpha» όπως είπε.

Πηγή: newsbeast.gr